Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right
3 min læsetid

Bæredygtighedsrapport 2020: Bæredygtighed i "Menneskets tidsalder"

I den årlige bæredygtighedsrapport (på engelsk) ser CEO Tim Warrington nærmere på, hvordan mennesket har ændret verden. Disse ændringer har ført til klimakrise, alvorligt tab af biodiversitet, forurening foruden den igangværende pandemi - blot for at nævne en lille håndfuld konsekvenser. Vi har stadig mulighed for at modvirke den negative udvikling, det er viljen, det står og falder med nu.

SKAGENs hovedmål er fortsat at bidrage til kundernes finansielle sikkerhed på en måde, der gør verden bedre. Det forsøger vi at opnå gennem at give dig det bedst mulige afkast og god rådgivning. Derfor engagerer vi os aktivt i de selskaber, vi er investeret i - helt i tråd med vores bæredygtighedsretningslinjer.

Aktivt ejerskab

En central del af det at være en aktiv forvalter er at engagere sig i porteføljeselskaberne. Bæredygtighedsspørgsmål er jævnligt på agendaen. Vi øgede vores aktive engagement i 2020, og et af de selskaber, vi engagerede os i, var Samsung Electronics. I vores optik var det, der skulle til for at skabe god udvikling ikke pres fra investorer men snarere et godt, tillidsfuldt samarbejde. Som aktive, langsigtede aktionærer er det vores ansvar at samarbejde med selskaberne, vi investerer i, og ikke være selektive med udelukkende at støtte i gode tider og ikke i dårlige.

Bæredygtighed i fondene

Porteføljeforvalterne i SKAGEN er ifølge vores retningslinjer for bæredygtighed forpligtede til at engagere sig aktivt i de selskaber, fondene ejer. I bæredygtighedsrapporten forklarer forvalterne, hvordan de arbejder med bæredygtighed i fondene, eksemplificeret ved udvalgte selskaber.

Bæredygtighed i SKAGEN

2020 var året, hvor vi satte handling bag beslutningen om også at forbedre og fremskynde bæredygtigheden internt i selskabert SKAGEN. En vigtig milepæl i den forbindelse var, at vi tilsluttede os FN's Global Compact-principper. På den måde forpligter vi os til at arbejde strategisk med forskellige problemområder og desuden at kommunikere om de fremskridt, vi gør.

Bæredygtighed i SKAGEN - altså alle bæredygtige tiltag i selskabet - er nu en fast del af vores kvartals- og årsrapporter om bæredygtighed. Hertil har emnet fået sit helt eget område på vores website. Vi fortsætter arbejdet for de tre af FN's bæredygtighedsmål, vi har særligt forkus på, nemlig Verdensmål nr. 5: Ligestilling, Verdensmål nr. 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst og Verdensmål nr. 13: Bekæmpe klimaforandringer. 

Du kan lsæse mere om alt dette og meget mere i vores bæredygtighedsrapport 2020 (på engelsk).

God læselyst.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.