Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right
2 min læsetid

Bæredygtighedsrapport 2019

I løbet af de seneste 12-18 måneder har vi set et gigantisk paradigmeskifte. Ikke blot, når det handler om finansielle produkter men i lige så høj grad også, når det gælder pengestrømmene. I selskabshierarkiet har bæredygtighed pludselig fået plads ved siden af overskudsgenerering. Det, synes vi, er en god udvikling. Og det faktum, at impulserne kommer fra den unge Generation Z, gør kun det hele endnu bedre. Vi kan også være stolte af, at Skandinavien leder vejen.

Bæredygtighed og overskudsgenerering

Vores mission i SKAGEN er på bedste bæredygtige vis at bidrage til, at vores kunder når deres investeringsmål og dermed opnår økonomisk tryghed. Bæredygtighed er ikke en trend men derimod en nødvendighed for at investere (og agere) på en måde, som giver vores kunder det bedst mulige afkast på langt sigt.

Overgangen til et bæredygtigt finansmarked bliver accellereret af en række nye regler og love. FN's 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling er en ledestjerne i dette arbejde, og det er sund fornuft, at finansbranchen skal leve op til de krav, som kommende generationer af investorer og pensoinister har.

Aktivt engagement

For SKAGEN er det først og fremmest via vores investeringer, at vi kan gøre en konkret forskel og bidrage til, at FN's verdensmål kan blive til virkelighed. Vi engagerer os aktivt i vores porteføljeselskaber for at sikre os, at de tager ansvar for planeten, for deres ansatte og for aktionærerne. Vi er også selv optaget af at være en bæredygtig virksomhed. Det afspejler de principper, som styrer vores tankegang og vores handlemønstre, og vores medarbejdere sætter pris på.

Samfundet forventer sig mere af finansindustrien. En ny form for kapitalisme-med-samfundsansvar vil skabe værdi for både økonomisk, for mennesker og for miljøet. Det er en fremtid, vi alle sammen kan stå inde for, og som vi i SKAGEN er glade for at være en del af.

Vi håber, at SKAGEN Fondenes bæredygtighedsrapport 2019 vil vække din interesse (på engelsk). God læselyst!

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up