Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Sådan engagerede vi os i tredje kvartal

Niveauet af engagementer var lavere end normalt i tredje kvartal. Årsagen hertil er både fraværet af ESG-risici og begivenheder, der krævede vores udelte opmærksomhed. Derudover bunder det også i, at vi har fokuseret på at styre ressourcerne i retning af implementeringen af Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)

Løbende gennem kvartalet har vi indledt fire nye engagementer, og fortsat vores dialog med en allerede eksisterende case med en nordisk virksomhed. År-til-dato har vi 22 løbende cases med 19 forskellige virksomheder.

Fokus på ledelse

De nyeste cases fokuserer hovedsageligt på områder inden for ledelse. I en case har SKAGENS ESG-hold sammen med SKAGEN Globals porteføljeforvaltere haft samtaler med det danske transport- og logistikselskab DSV. Her diskuterede vi et emne, som skulle med på deres årlige generalforsamling. DSV sigtede nemlig mod at sikre op til 20 pct. mere kapital uden forkøbsret, hvilket er en handling som SKAGEN ofte stemmer nej til.

DSV-casen er dog alligevel et godt eksempel på, hvordan vi tager et individuelt og kontekstualiseret perspektiv på de forskellige generalforsamlingsmøder – i stedet for bare blindt at følge anbefalinger fra tredjepart. I netop dette tilfælde har vi nemlig gjort en undtagelse til reglen, og SKAGEN er dermed på linje med ledelsen på fornævnte spørgsmål. Vi blev enige om, at handling er vigtigt rent strategisk for virksomhedens aktiviteter inden for både fusioner og opkøb. Handling som virkelig har sat skub i aktieprisens vækst over de seneste par år. DSV agter at bruge den øgede kapital på at betale for fusioner og opkøb, hvilket betyder, at SKAGEN undgår risikoen ved at pengene lander i lommerne på større aktieindehavere i bytte for likvider. Punktet blev godkendt af et flertal af stemmerne.

 

image (1).jpg

 

esg engagement.jpg

 

Aktivt ejerskab

Syv grunde til at vælge aktiv forvaltning

Syv enorme selskaber dominerer lige nu det globale indeks. I et sådant scenarie har en aktiv ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Aktivt ejerskab

SKAGEN m2: Vigtigheden af bæredygtige datacentre

Bæredygtighed har længe været et investeringstema for SKAGEN m2. Både når det kommer til vores ...

Første kvartal ESG-rapport: Åben og ærlig kommunikation er nøglen

Når det kommer til bæredygtighed, er sandheden sjældent en markedsføringsstrategi; det er ret ...

SKAGEN Global: ESG er en vigtig brik i puslespillet

Som langsigtet investor betragter SKAGEN Global ESG som en vigtig brik i det due diligence-puslespil ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up