Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Kristoffer Stensrud var en visionær og unik investor og en helt cental spiller i etableringen af succesen SKAGEN Fondene. Han var en af arkitekterne bag den aktive value-baserede investeringsfilosofi, mange husker som "de tre U'er": Undervurderede, underanalyserede og upopulære aktier.

Vi sender vores varmeste tanker til Kristoffer Stensruds hustru Signe Anne og til resten af familien.

Kristoffer var med til at grundlægge succesen SKAGEN Fondene i 1993 og var en markant skikkelse i både norsk og international finans, alment kendt som en af sin generations største investorer.

Kontrær og visionær

Kristoffer var hjernen bag flere af vores fonde og var også arkitekten bag SKAGENs investeringsfilosofi, som handler om at finde selskaber, der er undervurderede, underanalyserede og upopulære ("De tre U'er"). Han havde ansvaret for SKAGEN Vekst fra 1993 og frem til lanceringen af SKAGEN Global i 1997. Derefter satte han sig bag roret i SKAGEN Kon-Tiki, fra fonden blev lanceret i 2002 og frem til 2016.

Med Kristoffer som hovedforvalter blev SKAGEN Kon-Tiki en af verdens bedste vækstmarkedsfonde. Fonden leverede merafkast til kunderne gennem mange år og skabte virkelig gode afkast for både norske og udenlandske kunder.

Kristoffers unikke indsigt, kontrære tankegang og hans mod til at investere i mindre populære markeder var afgørende for succesen. 

"Den mest spændende udfordring er at finde kvalitetsselskaber, der er upopulære eller befinder sig i sektorer, som ikke aktuelt er markedsfavoritter," sagde Kristoffer Stensrud i sin tid som forvalter for SKAGEN Kon-Tiki.

Kristoffer vandt flere internationale priser i løbet af sin karriere, herunder Morning Stars Årets Porteføljeforvalter og Fund Europes Årets Investeringsdirektør. Han var ratet AAA hos Citywire, og i 2014 blev Kristoffers investeringssucces gennem mange år anerkendt i Magnus Angenfelts bog "World's 99 Greatest Investors". 

Varme og gæstfrihed

Kristoffer kom fra en familie med baggrund i hotelbranchen og var klar i spyttet, når talen faldt på, at finansbranchen havde meget at lære, når det gjaldt gæstfrihed. 

"Gæstfriheden og forståelsen for, hvor vigtig den er, har jeg arvet efter min farmor. Alle er velkomne, vi dømmer ingen. Vi har hele tiden lagt stor vægt på demokratiske metoder."

Denne tilgang og Kristoffers varme - kombineret med afkast i verdensklasse - var afgørende for, at SKAGEN voksede sig fra at forvalte penge for familie og venner til at blive en international succes med Kristoffer som en helt central spiller.

"Kristoffer var så meget mere end bare en af SKAGENs grundlæggere og en guru for kunder og kolleger. Han var en mand med et sjældent intellektiv, enorm viden og stor medmenneskelighed. Han var unik," siger Timothy Warrington, administrerende direktør i SKAGEN.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up