Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

To lyshårede kvinder
HR-direktør Marianne Øvrebø Nordgård og kollegaen HR-konsulent Bente Andresen Huus er tilfredse med placeringen på SHE Index og bruger det som inspiration til arbejdet fremover.

Torsdag blev SKAGEN Fondene kåret af SHE Index som et af de bedre selskaber i Norge, når det kommer til balancen mellem kvindelige og mandlige ansatte, mangfoldighed og inklusion samt work/life-balance. Med 87 ud af 100 mulige point havnede SKAGEN Fondene således på en 12. plads – kun et enkelt point fra en top ti-placering. Flere end 120 selskaber deltog i undersøgelsen.

"Vi er selvfølgelig både stolte og glade for, at vores langsigtede arbejde bliver anerkendt. Denne kåring er et tydeligt tegn på, at vi er på rette vej. I SKAGEN har vi fokus på at have en god balance mellem køn, kulturer og forskellige fagkompetencer, netop for at være en relevant og spændende arbejdsplads og ikke mindst for at dække kundernes behov. Vi mener, at ligestilling og mangfoldighed er en forudsætning for at have tilfredse kunder. Vi skal afspejle samfundet og vores kunder," lyder det fra Marianne Øvrebø Nordgård.

Det er fjerde gang, SHE Index poweres by EY udgives. Hensigten bag indekset er at prøve at dokumentere, hvor langt virksomheder egentlig er nået i kampen for at opnå ligestilling, og at se på, hvordan man bedst arbejder for at forbedre de faktorer, som må på plads, for at der sker fremskridt.

Indekset måler bl.a. på følgende faktorer:

  • Faktisk kønsbalance (i bestyrelsen, ledelsen og blandt alle ansatte) 
  • Retningslinjer og målsætninger
  • Tiltag
  • Lønforskelle (med tanke på køn)
  • Medarbejderudvikling og rekruttering
  • Generel mangfoldighed og inklusion

Især ledelsens indsats for at fremme en bedre balance og mangfoldighed samt rapportering til bestyrelsen er vigtige faktorer i indekset.

"Vi ved, at selskaber, der er ligestillede og mangfoldige, har bedre afkast og bedre økonomi. Derfor har SKAGEN selv ønsket at sætte fokus på dette område og se på, hvordan vi kan forbedre skævvridningen. Vi har taget initiativ til flere tiltag i den sammenhæng det seneste år, og dette reflekteres i den høje score fra SHE Index. Vores mål er selvfølgelig at komme endnu højere op på listen næste gang, og vi kommer fremover til at arbejde systematisk for at nå målet," lyder det fra Nordgård.

Læs mere om SHE Index powered by EY her (på engelsk)

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up