Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

SKAGEN Fondene støtter SOS Børnebyernes skole i Viet Tri i Vietnam, som har 1250 elever.
SKAGEN Fondene støtter SOS-børnebyernes skole i Viet Tri i Vietnam. Foto: SOS-børnebyerne

SKAGEN Fondene har sponsoreret SOS Børnebyerne i 10 år og har fornyet samarbejdet med en treårig aftale, hvor SOS Børnebyerne og SKAGEN Fondene skal investere i uddannelse og fremtidig udvikling for de mest udsatte børn og deres lokalsamfund. Samarbejdsaftalen inkluderer de tre skandinaviske lande og betyder, at SKAGEN Fondene er samfundspartner hos SOS Børnebyerne Danmark.

Støtter skole

SKAGEN Fondene sponsorerer SOS-skolen i Viet Tri i Vietnam. Skolen, som har 1250 elever, muliggør vækst og udvikling også for børn fra familier med begrænsede økonomiske ressourcer. Alle børnene får mad på skolen, som også har et bredt aktivitetsudbud. SKAGEN Fondene finansierer blandt andet skolematerialer, bøger, uddannelse af lærere og vedligeholdelse.

Investering i fremtiden

Skolegang er grundlæggende for arbejdet med at give børn omsorg og en god opvækst. For SKAGEN Fondene er det vigtigt at tage et samfundsansvar, som sætter varige spor. – Samarbejdet med SOS Børnebyerne er for os en investering i fremtiden. Ved at bidrage til, at børn og unge får viden og kompetence, ændrer vi fremtidsudsigterne for det enkelte barn og er med til at skabe social og økonomisk udvikling. Dette er også et bidrag til at nå FN's nye målsætning for bæredygtighed, hvor god uddannelse til alle er et af målene, siger Lisen Dybdahl i SKAGEN.

Behov for at få erhvervslivet med

En af målsætningerne for bæredygtighed, som FN vedtog i 2015, handler om at give alle børn en god uddannelse. De skandinaviske lande har forpligtet sig til at arbejde for at opfylde målene. Hvis det skal lykkes, må alle bidrage. – Der findes mange forældreløse og udsatte børn, og det antages at hvert tiende barn i verden lever uden eller risikerer at miste forældreomsorgen, påpeger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne Danmark. Der findes dog også mange gode løsninger, fortsætter han. Uddannelse er blandt andet en løsning, det er vejen ud af fattigdom, det skaber vækst og udvikling, og med deres engagement er SKAGEN Fondene med til at skabe disse løsninger. Der er et stort behov for virksomheders bidrag, og vi ser heldigvis en stigning i antallet af virksomheder, som ønsker at tage et samfundsansvar, forklarer Mads Klæstrup Kristensen.

Børnene – den vigtigste investering

Også økonomiprofessor og nobelprisvinder James Heckman peger på sammenhængen mellem samfundets lønsomhed og investering i børns opvækst. Heckman har vist, at vores økonomiske fremtidsudsigter forudsætter en uddannet og kompetent arbejdsstyrke. Og den mest effektive måde at opnå dette mener han, er at sørge for uddannelse til de mest udsatte børn.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up