Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Samtlige SKAGENs fonde, både aktie- og rentefondene, leverede bedre afkast end deres referenceindekser i oktober. Det er der flere årsager til. Men den øgede opmærksomhed på selskabernes resultater lader til at være en vigtig faktor. Kursudviklingen i den seneste tid og investorernes reaktioner på selskabernes tredje kvartals resultater peger på, at resultaterne nu tillægges større vægt. Selskaber, der leverer solide regnskaber bliver belønnet, mens selskaber med skuffende resultater bliver straffet.

Gode nyheder fra Samsung

Elektronikgiganten Samsung var et af de selskaber, hvor kursen virkelig fik et løft i oktober. Selskabet bekendtgjorde, at det vil tilbagekøbe flere af sine egne aktier og samtidig øge udbyttet til aktionærerne. Markedet værdsatte begge dele, og kursen på vores præferenceaktier steg 18 procent. Selskabets resultater for tredje kvartal var bedre end forventet og bidrog også til den positive udvikling.

Denne tidlige julegave fra Samsung Electronics smittede af på andre præferenceaktier i Sydkorea, hvor rabatten ligeledes blev omsat til stigende kurser. For Hyundai Motor, som er den næststørste post i SKAGEN Kon-Tiki, blev rabatten reduceret fra 34 til 26 procent.

Vi har i lang tid arbejdet aktivt for, at vores koreanske selskaber skal gøre mere for deres aktionærer. Det bliver vi nu belønnet for.

Mindre frygt

Den amerikanske centralbank Fed bidrog også positivt til den løftede stemning. Fed hævede ganske vist heller ikke udlånsrenten i oktober. Men centralbanken sendte nye signaler: Udtalelsen efter rentemødet indikerede et mere positivt syn på den økonomiske udvikling i den kommende tid. Fed signalerede for første gang under centralbankchef Janet Yellen, at man regner med en renteforhøjelse i nær fremtid. Skal vi tro på Fed, er frygten på kort sigt for en hård økonomisk landing i Kina desuden en del på retur. Men det kan som sædvanlig hurtigt ændre sig.

Oprydningsarbejdet giver resultat

Porteføljeforvalterne i SKAGEN Global, SKAGEN Kon-Tiki samt vores andre aktiefonde har gennem længere tid arbejdet på at koncentrere porteføljerne og øge andelen i de bedste investeringsideer. Det indebærer blandt andet en mere kontant afregning over for de selskaber, der ikke leverer. En række selskaber måtte på den konto forlade porteføljen, blandt andre Banrisul, Yazicilar, LG Corp. og Norsk Hydro.

Situationen kan som sædvanlig hurtigt ændre sig. Himlen ser ikke helt skyfri ud i den kommende tid. Den økonomiske vækst i Kina stagnerer, de økonomiske udsigter i Brasilien er usikre, og priserne på vigtige råvarer er fortsat lave. Indtjeningen er derfor fortsat usikker for mange selskaber, hvad enten de rammes direkte eller indirekte.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up