Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Forbipasserende ser på et udstillingsvindue med Samsung produkter
Samsung var en af de bedste bidragydere i 2016 og i januar 2017. Foto: Bloomberg

Ser vi et år tilbage, var januar 2016 en af de mere vanskelige måneder for vores fonde. Spoler vi så 12 måneder frem, så ser billedet betydeligt bedre ud i dag. Således leverede syv ud af SKAGENs otte fonde bedre afkast end deres referenceindeks fra januar 2016 til januar 2017.

Efter en periode med svingende resultater i vores fonde, blev 2016 året, hvor udviklingen for alvor vendte, hvilket afkastene i de sidste 12 måneder er et bevis på. Siden investeringsdirektør Alexandra Morris tiltrådte i september 2016, har hun foretaget flere ændringer for at sikre, at porteføljeforvalterne får frigivet mere tid til at fokusere på aktieudvælgelsen og forvalte fondene.

- Vi har etableret en trading desk, som vil være i fuld drift inden udgangen af første kvartal. Derudover har SKAGEN etableret et produktspecialistteam, som også vil lette noget af arbejdsbyrden fra forvalterne. Vi har en stor kundebase, hvor produktspecialisterne skal tage sig af meget af det arbejde, som tidligere blev gjort af forvalterne. De får dermed frigivet endnu mere tid til aktieudvælgelsen, fortæller Alexandra Morris.

Stærk udvikling i de nye markeder

Gennem store dele af sidste år leverede de nye markeder bedre afkast end de udviklede markeder. Det er en trend, der er fortsat ind i 2017. De nye markeder steg således 3,5 procent i januar mod 0,4 procent for de udviklede markeder.

Forvalterne holder dog fortsat et vågent øje med den politiske uro omkring Trump og de mulige konsekvenser, som hans protektionistiske politik kan få for vores positioner i de nye markeder. Selvom de nye markeder i en periode har været mere populære, så er prisfastsættelsen stadig betydelig lavere end i de udviklede markeder, når man ser på nøgletallene P/E og P/B. SKAGEN Kon-Tikis portefølje handles derudover til en betydelig rabat sammenlignet med indekset.

20 års jubilæum

SKAGEN Global, som har slået sit indeks i 15 ud af 19 år, fylder 20 år i år. Selvom fonden sluttede lidt efter indeks i januar, ser forvalterne lyspunkter i jubilæumsåret. Øget global vækst og stigende renter giver gode muligheder for valuebaserede investorer. Indtil videre har Trumps tiltrædelse ikke haft en negativ indflydelse på økonomien, men det er som nævnt endnu usikkert, i hvilken protektionistisk retning han vil trække USA.

Vores nordisk/globale aktiefond, SKAGEN Vekst, har haft en meget positiv udvikling de seneste 12 måneder med et merafkast på 10,6 procent i forhold til indekset. Vores højkoncentrerede aktiefond, SKAGEN Focus, har de seneste 12 måneder leveret et afkast på 33,2 procent mod indekset på 19 procent. Det gjorde fonden til den bedste noterede globale aktiefond i Norge i 2016.

Ny mand på direktørposten

Den 1. februar tiltrådte Øyvind Schancke som administrerende direktør i SKAGEN. Han afløser dermed Leif Ola Rød. I et interview til Stavanger Aftenblad, som Schancke gav lige efter hans tiltrædelse, var han meget tydelig på spørgsmålet om, hvad der er vigtigst for en aktiv forvalter som SKAGEN.

- Vores hovedformål er ikke højest mulig forvaltningskapital, men bedst muligt afkast til vores kunder. Vi har allerede gjort tiltag for at øge afkastet, bl.a. med ansættelsen af vores nye investeringsdirektør, og ser at afkastet har forbedret sig det seneste halve år, udtalte Schancke til den norske avis.

 



Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up