Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Closeup af Hillary Clinton og Donald Trump.
Den amerikanske valgkamp ruller videre. Investorerne er spændte på, hvad der sker, hvis Donald Trump vinder valget. Foto: Bloomberg

Efter to stærke måneder i juli og august med positiv kursudvikling i de fleste markeder ændrede stemningen sig i september måned med stagnerende eller let faldende kursudvikling. Forklaringen på dette hænger med stor sandsynlighed sammen med det forestående amerikanske valg, der er lidt af en showstopper for investeringslysten. For hvad sker der, hvis Donald Trump vinder? Det er et af hovedtemaerne for forvalterne i SKAGEN Tellus statusrapport.

En opbremsning for de nye markeder

Den stærke udvikling, der ellers har præget de nye markeder i 2016 tog sig også en pause i september, hvor vækstmarkedsfonden SKAGEN Kon-Tiki faldt med 0,1 procent. Det ændrer dog ikke ved, at de nye markeder har klaret sig markant bedre end de udviklede markeder år til dato. De tre bedste bidragsydere i SKAGEN Kon-Tiki i september var russiske X5 Retail Group, koreanske Hyundai Motor og indiske Apollo Tyres. Her er det værd at bemærke fondens russiske dagligvarekæde X5, der fortsatte den gode kursudvikling fra de forrige måneder. De svageste bidragsydere var Samsung Electronics, Samsung SDI og Mahindra & Mahindra. Samsung Electronics røg ind i en måned med store udsving efter problemerne med batterierne på deres nyeste smartphone Galaxy Note 7.

September blev også måneden, hvor forvalterteamet købte sig ind i papirproducenten Suzano, der er et nyt spændende brasiliansk selskab, der rummer gode perspektiver i fremtiden. Til trods for opsvinget på de nye markeder hidtil i år, er disse markeder fortsat attraktivt vurderet i forhold til udviklede markeder. I statusrapporten for SKAGEN Kon-Tiki kan du læse mere om udviklingen.

Læs mere om de nye markeder

SKAGEN Global udnyttede opsving efter Brexit

Selvom SKAGEN Global gjorde det lidt svagere end referenceindekset i september endte fonden med at slå sit benchmark i kvartalet. De tre bedste bidragsydere var WM Morrison, Volvo, og Baidu, mens de svageste var GE, Teva og Citigroup. Teamet solgte sig ikke ud af nogle af positioner i perioden, men reducerede positionerne i en række virksomheder, der er steget efter Brexit. Det gjaldt bl.a. det engelsk selskab Kingfisher, der var en af de poster, som blev øget da aktien faldt kraftigt efter det britiske EU-nej. Aktien er nu tilbage på niveauet fra før Brexit, hvilket fik teamet til at hente en del af gevinsten hjem.

På købssiden gik SKAGEN Global ind i det amerikanske selskab Amerco. Selskabet ejer den største flåde af udlejningsflyttebiler i USA. Derudover har de også en stærk position i markedet for opbevaring (self storage). Teamet vurderer, at Amerco er undervurderet af markedet som helhed. Amerco er stadig ikke et stort og bredt kendt navn iblandt befolkningen endnu, hvilket er usædvanligt for et selskab med en markedsværdi på 6 milliarder USD.

Stærk performance i kvartalet fra Vekst, Focus og m2

Selvom september måned var en blandet måned for vores tre mindre aktiefonde SKAGEN Vekst, SKAGEN Focus og SKAGEN m2 har de stadig klaret sig flot både absolut og relativt år til dato. Både SKAGEN m2 og SKAGEN Focus blev ramt af usikkerheden i markedet, hvor kvartalets eller flotte fremgang blev bremset noget. SKAGEN Vekst fortsatte måneden med at lægge afstand til benchmark og havde en god måned både relativt og absolut i danske kroner.

Interessant er det at bemærke, at analysebureauet Morningstar vurderer SKAGEN m2 til at være den bedste globale ejendomsfond ud af 85 fonde år til dato. Fonden har givet et afkast på 7,75 procent i danske kroner år til dato. [Pr. 30. september 2016].

I fondenes statusrapporter kan du læse mere om køb, salg og udviklingen i alle fondene.

 

 

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up