Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Det kraftige fald i august blev hurtigt døbt Black Monday. Kristoffer Stensrud ser muligheder i korrektion. Foto: Bloomberg

"Begyndelsen på året har været historisk dårlig, hvilket efter min mening giver nogle unikke købsmuligheder for langsigtede aktieinvestorer. Den korrektion, som vi oplever lige nu, er medvirkende til, at de mest attraktivt prisfastsatte aktier er blevet endnu billigere", siger porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki Kristoffer Stensrud.

Investorerne er flygtet ud af aktiemarkederne over hele verden i bekymring for, at Kinas økonomiske vækst vil falde yderligere. Stemningen er i det seneste år drejet fra negativ til positiv og tilbage igen på grund af udviklingen i både Kina og oliebranchen. Faldet i globale aktier er reduceret med tæt på 7 billioner dollars siden begyndelsen af året. Alligevel er Kristoffer Stensrud optimistisk. - "Efter min mening er dette ikke mere end en global korrektion. Aktiemarkederne er i historisk perspektiv ikke prisfastsat specielt højt."

Usikkerhed om konsekvenserne

Forholdet mellem pris og indtjening for MSCI All Country World Index er nu nede på 16,2, som er det laveste siden oktober 2014. For vækstmarkedsindekset MSCI Emerging Markets Index er dette tal faldet til 10,7 – tilsvarende niveauet vi havde tilbage i første kvartal 2014.

Som et resultat af uroen på markederne er MSCI All Country World Index i skrivende stund faldet 11,9 procent (i DKK), blandt andet på grund af faldet i de globale vækstmarkeder, som er nede med 14,7 procent i årets tre første uger.

"Det er i øjeblikket stor usikkerhed omkring den økonomiske vækst i Kina, og i hvor stor grad dette vil hæmme væksten i resten af verden", siger porteføljeforvalter i SKAGEN Tellus, Torgeir Høien. "Vækstraten i Kina er sandsynligvis lavere end de officielle tal."

Korrektionen påvirker alle sektorer

Ser man på MSCI All Country World Index på sektorniveau, ser vi, at alle sektorer er faldet indtil videre i år. De største tilbagegange finder vi i råvarer, energi, finans og forbrugsgoder. Disse sektorer er mest sårbare over for en faldende kinesisk økonomi og spredes til resten af verden.

"Året har ind til videre været præget af store fald, og der kan komme mere af det samme igennem året. Det gælder om at holde hovedet koldt og udnytte mulighederne", siger Stensrud.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up