Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Kina spillede hovedrollen på de finansielle markeder i august måned. Det kinesiske aktiemarked faldt med over 30 procent i løbet af måneden og trak store dele af aktie- og obligationsmarkedet med sig. 

En hård måned for de globale aktiemarkeder

August måned var præget af nevøsitet, hvor alles øjne var rettet mod udviklingen i Kina samt renteudsigterne for USA. Med tegn på svækkelse i den kinesiske økonomi på den ene side og en frembrusende amerikanske økonomi på den anden side, kaldte Kristoffer Stensrud situationen for tovtrækkerier med muligheder. Uroen i Kina spredte sig til alle aktiemarkeder, der hele måneden igennem oplevede kursfald og store udsving. Den negative udvikling påvirkede også vores aktiefonde negativt, hvor SKAGEN Kon-Tiki blev hårdest ramt. I vores statusrapporter får du et hurtigt indblik i månedens vigtigste begivenheder, og du kan læse mere om selskaberne i de enkelte fonde.

Krise eller korrektion?

Selvom kurserne har rettet sig lidt igen i ugen efter den sorte mandag, er spekulationer om en ny krise øget. Siden maj er de globale aktier gået en vej, og det er ned af. I SKAGEN Fondene følger vi udviklingen tæt, men maner til besindighed. Vores vurdering er, at nøgletallene i den globale økonomi stadig er sunde, og at korrektioner, som dem vi oplever i øjeblikket, er helt naturlige. Spørgsmålet er så bare, om og hvornår udviklingen vender, og aktiemarkedet stiger? Det kan du læse mere om i artiklen ”Den sorte mandag kan bane vejen for lysere tider”.

Påvirkning af obligationsmarkederne

Usikkerheden på aktiemarkederne gav en del bevægelse på såvel obligations- som valutamarkedet i august måned. Den generelle usikkerhed samt faldende råvarepriser vil sandsynligvis holde renterne nede på den korte bane. I de første tre uger af august pegede pilen nedad på renterne i USA og Europa, imens usikkerheden på Emerging Markets pressede renterne op og valutakurserne ned. I takt med, at appetitten på aktier kom tilbage hen mod slutningen af august, krøb renterne igen opad i USA og Europa. I statusrapporterne for vores obligationsfonde kan du læse mere om, hvordan obligationsmarkederne blev påvirket af uroen i august.


Hold dig opdateret, når det passer dig

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up