Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

De kinesiske myndighederne har indikeret, at de også vil øge støtten til energivenlige el- og hybridbiler, der er et stort satsningsområde for Great Wall Motor. Foto: Bloomberg

September vil formentlig gå over i historien, som måneden, der forandrede bilbranchen for evigt. Ikke kun på grund af skandalen i VW, der har påvirket hele den europæiske bilbranche og situationen for dieselmotoren. Men også på grund af de ambitiøse klimavenlige udmeldinger fra de kinesiske myndigheder sidst på måneden. Som et led i en større klimastrategi har den kinesiske regering netop annonceret en markant nedsættelse af ”købsskatten” fra 10 til 5 procent for biler med 1,6 L motorer og mindre. Bilmarkedet i dette segment udgør næsten 70 procent af det totale salg i Kina. 

Kæmpe kursstigning i Great Wall Motor

Den kinesiske udmelding var godt nyt for den kinesiske bilproducent Great Wall Motor, der udgør en del af porteføljen i SKAGEN Kon-Tiki. Selskabet fokuserer netop på de ”mindre biler” og aktien reagerede da også samme dag med en stigning på hele 21 procent. 

SKAGEN Kon-Tiki har siden finanskrisen haft en betydelig eksponering mod bilsektoren baseret på en bottom-up analyse, hvor vi ud over Great Wall Motor også har fundet værdi i indiske Mahindra & Mahindra samt sydkoreanske Hyundai, der sælger ca. 20 procent af deres biler i Kina. De vil derfor også nyde godt af den annoncerede nedsættelse af skatten. Præferenceaktierne i Hyundai, som vi ejer, steg da også med ca. 2,7 procent, da nyheden kom.

Et paradigmeskifte i bilsektoren

På længere sigt har myndighederne i Kina indikeret, at de også vil øge støtten til energivenlige el- og hybridbiler, der er et stort satsningsområde for Great Wall Motor. De forventer således, at lancere den første model i 2017 med sydkoreanske LG Chem som batterileverandør, der i øvrigt også er en investering i Kon-Tiki.

Udmeldingen fra Kina ligger i god tråd med forudsigelserne i The Economist den 26. september. I lederen ”Dirty Secrets” forudses det, at skandalen i VW meget vel kan være enden for dieselmotorens fremgang, og starten på et gennembrud for de klimavenlige alternativer som el-, hybrid- og brintbiler. 

Hvor findes fremtidens vindere?

Verden er global uden et naturligt skel mellem de nye og de udviklede markeder. De gode selskaber har derfor hele verden som legeplads og vores anbefaling i SKAGEN er, at man som investor skal fokusere mere på at lede efter de gode, men oversete selskaber til en attraktiv pris fremfor at forsøge at gætte om væksten i Kina er på vej op eller ned. Den strategi har på lang sigt fungeret, og det er vores holdning, at den også vil fungere de kommende 5-10 år. På kort sigt er det naturligvis glædeligt, når det går godt for vores selskaber i porteføljerne, men afkast skabes på lang sigt.


Hold dig opdateret, når det passer dig

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up