Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Efter mere end et år med faldende renter i såvel USA som Europa, har vi siden slutningen april set renterne tage et gevaldigt hop op ad. De tyske 10-årige statsobligationer bundede med en effektiv rente på 0,07 procent den 20. april, og frem til udgangen af maj måned steg de tyske renter til 0,50 procent. Her i juni måned er renten forsat på vej op ad.

Likviditetsbekymringer, øgede inflationsforventninger med udgangspunkt i stigende i oliepriser og positive forventninger til den økonomiske udvikling ser ud til at være årsagerne til rentestigningen. Umiddelbart deler vi, hverken bekymringerne eller de positive forventninger til den økonomiske udvikling, hvilket du kan læse mere om i statusrapporten for vores globale obligationsfond, SKAGEN Tellus.

Faldende aktiemarked

Uanset årsagerne til de store udsving på obligationsmarkederne lagde det en dæmper på aktiemarkederne i Europa og USA i maj måned, hvilket særligt påvirkede vækstmarkederne, der var præget af bekymringer for potentielle stramninger i et ophedet kinesisk aktiemarked samt svag økonomisk udvikling i flere dele af vækstmarkederne. Det betød, at indekset for emerging markets MSCI EM faldt 1.59 procent i maj. SKAGEN Kon-Tiki faldt knapt så meget med et minus på 0,06 procent i maj. 

I statusrapporterne kan du læse mere om, hvilke aktier der bidrog positivt og negativt i fondene i maj måned.

Læs statusrapporterne

Læs også

  • Mysteriet om Kina
  • Billigst er ikke altid bedst

Hold dig opdateret, når det passer dig

  • Tilmeld dig vores månedlige nyhedsmail
  • Følg os på Facebook
  • Følg os på LinkedIn
Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up