Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

- Vores fonde har forskellige karakteristika som gør at de passer sammen i en stærk risikojusteret portefølje, forklarer Søren Risager Rasmussen, som er kundechef i Danmark.

Formuerådgiverne i SKAGEN møder i øjeblikket mange kunder, der har svært ved at finde ud af, hvor de kan finde en stabil løsning med en god risikospredning til deres formue.  Søren Risager Rasmussen, der er kundechef i Danmark, oplever hvordan kunderne er på jagt efter nye investeringsmuligheder, der tager højde for den nuværende økonomiske situation. 

”Vi befinder os i en periode, hvor renterne er historisk lave samtidigt med, at det generelle aktiemarked er steget kraftigt. Det betyder at mange af de traditionelle stabile opsparingsløsninger ikke længere står så stærkt som før i tiden. I mange tilfælde vil en velbalanceret porteføljeløsning med mere end bare aktier og danske obligationer være en oplagt vej at gå,” forklarer Søren Risager Rasmussen. En stor del af SKAGENs kunder, der tidligere var investeret i en eller to af SKAGENs globale fonde har spredt aktiverne ud på fire til seks forskellige fonde med forskelligt investeringsfokus. 

Fordelen ved at sprede sine investeringer ud på flere fonde i SKAGEN, er at de enkelte aktivklasser ofte reagerer forskelligt i forhold til den økonomiske udvikling. Dermed er det muligt at udjævne risikoen for store udsving fra år til år og skabe et mere stabilt og robust afkast, hvilket illustreres bedst ved at kigge på de forskellige fondes afkast fra år til år. 

Balance mellem forventninger og risiko

Det er ikke kun i SKAGEN Fondene, at kunderne er på udkig efter nye måder at pleje formuen på. I løbet af foråret 2015 kørte Norges største bank en kampagne, der opfordrede kunderne til at flytte indskuddene på deres højrentekonti over i aktiefonde for at opnå et bedre årligt afkast. Det kræver dog en fuldstændig afklaret holdning til sin egen risikovillighed. Ifølge Søren Risager Rasmussen, vil en velbalanceret modelportefølje, bestående af flere aktivklasser med en blanding af både aktivt forvaltede obligations- og aktiefonde være en mere robust løsning. SKAGENs aktive forvaltning har historisk være en robust investeringsfilosofi til at undgå bobler.

”Vi møder mange private investorer, der føler sig tvunget over i rene aktieløsninger, hvor risikoen for store udsving og i værste fald store formuetab er højere end de havde regnet med. I langt de fleste tilfælde anbefaler vi en løsning, hvor der også indgår globale stats- og virksomhedsobligationer som et stabiliserende element,” forklarer Søren Risager Rasmussen. Derfor bruger SKAGEN Fondenes formuerådgiver også mange ressourcer på at sikre, at udformningen af investeringsløsningerne er afstemt kundernes aktuelle situation. 

I dag har SKAGEN Fondene alle komponenterne til at skabe en meget diversificeret portefølje. Dette er kun blevet forstærket i de seneste år, hvor den globale ejendomsfond SKAGEN m2 og fonden med globale virksomhedsobligationer SKAGEN Credit er kommet til. Dermed er det muligt at sammensætte en aktivt forvaltet porteføljeløsning, der supplerer hinanden. I kombination med SKAGEN Fondenes grundige rådgivning direkte til kunderne og en række unikke fonde, giver det nogle meget stærke muligheder for at skabe gode og robuste løsninger.

”Selv om vi stadig er bedst kendt for vores globale aktiefonde, har vi lige siden lanceringen af SKAGEN Avkastning i 1994 tilbudt både aktier og obligationer. Vores fonde har forskellige karakteristika som gør at de passer sammen i en stærk risikojusteret portefølje. Det gælder både på tværs af aktivklasserne, hvor det er muligt at kombinere vores globale obligationsfonde med både vores globale ejendomsfond og vores globale aktiefonde i en velafbalanceret løsning med en god spredning. Men det gælder også indenfor aktivklasserne, hvor fx SKAGEN Tellus og SKAGEN Credit passer godt sammen i en portefølje.” forklarer den danske kundechef. 

Et værn mod fremtidens kriser

På den korte bane er det umuligt at forudse, hvilke aktivklasser, der giver de bedste afkast fra år til år. Er du på udkig efter mere stabilitet og mindre udsving, bør du gå efter en diversificeret løsning sammensat af forskellige aktivklasser. Foretrækker du en løsning med lav risiko, bør du vælge en porteføljeløsning med en overvægt af obligationer. Er du derimod mere villig til at tage en risiko for at opnå et potentielt højere afkast, vil der ofte være en overvægt af en eller flere af vores aktiefonde.

Med den aktuelle økonomiske situation, er det ifølge Søren Risager Rasmussen ikke nok, bare at kombinere obligationer og aktier, for at ruste sig med de store udsving. Vi befinder os i en situation, hvor der er en reel risiko for at det gennerelle aktiemarked falder, samtidigt med at obligationerne falder. I vores rådgivning gør vi meget ud af at kigge på tabsrisikoen og tage højde for potentielt nye finanskriser. Derfor rådgiver vi altid kunderne i porteføljeløsninger, der tager udgangspunkt i perioden omkring finanskrisen i 2008.”

”Vores fonde er aktivt forvaltede, hvor vi går efter selskaber, der er prisfastsat lavere end det generelle marked. Dermed har vi bedre mulighed for at undgå overophedede aktier og potentielle bobler. Og kombinerer man vores forskellige fonde får du en solid porteføljekonstruktion. Historisk har vi været gode til at gå uden om bobler takket være vores værditilgang. Kombinere du det med en velafbalanceret portefølje, der er afstemt din risikoprofil, får du et godt alternativ til de klassiske opsparingsløsninger”., slutter Søren Risager Rasmussen.

Ønsker du at høre mere om porteføljeløsninger i SKAGEN Fondene er du velkommen til at kontakte en formuerådgiver.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Indholdet skal ikke anses som direkte eller indirekte investeringsrådgivning. Tag i stedet kontakt med en af vores formuerådgivere, hvis du ønsker investeringsrådgivning.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up