Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Grækenland løb uden tvivl med de fleste overskrifter og skabte en uro, der spredte sig til de fleste markeder.

I juni måned var vi på tur rundt i Danmark med forvalterteamet bag den nye fond SKAGEN Focus. Det er en fond som vi har store forventninger til. Ikke mindst fordi det er et velkommen tilbage til Filip Weintraub. Da han var hovedforvalter i SKAGEN Global fra 2001 til 2011 skabte han et betydeligt merafkast i forhold til verdensindekset. Konceptet i fonden er lige så enkelt, som det er spændende. De to forvaltere er på jagt efter verdens 35 bedste aktier.

Græske tilstande

Det blev igen en særdeles begivenhedsrig måned på de globale obligationsmarkeder med stigende renter . Grækenland løb uden tvivl med de fleste overskrifter og skabte en uro, der spredte sig til de fleste markeder. Vores globale obligationsfond, SKAGEN Tellus, som ikke har direkte investeringer i Grækenland, blev påvirket af den afsmittende effekt på obligationerne i de perifere eurozonelande som Italien, Portugal, Slovenien og Spanien. Positionerne i disse lande er løbende solgt ud, inden forhandlingerne mellem EU og Grækenland gik i hårdknude og udløste folkeafstemningen.

En kinesisk boble?

De voldsomme kursstigninger i Kina fortsatte langt ind i juni måned, lige inden vinden vendte og kurserne faldt. Set udefra kunne man godt få det indtryk, at værdi- og selskabsfokus er en mangelvare på de store markeder. I SKAGEN Kon-Tiki er vi undervægtede i Kina i forhold til referenceindekset, hvilket har kostet os noget performance i den tid, kurserne steg. I vores 23 års levetid som værdibaseret formueforvalter er det langt fra første gang, vi har oplevet, hvordan begivenheder og markedstrends belønner de utålmodige på den korte bane. Det så vi op til asienkrisen, dot-com krisen og seneste finanskrisen. Men al erfaring viser, at det i sidste ende ikke giver et merafkast at jage de kortsigtede kursudsving. Det bliver derfor spændende at følge udviklingen i Kina i lighed med flere andre populære markeder, der virker unaturligt højt prisfastsat i øjeblikket.

I statusrapporterne kan du læse mere om alle vores fonde og se, hvilke aktier der bidrog positivt og negativt i juni måned.


Hold dig opdateret, når det passer dig

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up