Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Til Nytårskonferencen vil Gary Evans give sit bud på 2016 i foredraget “How To Find Return In A Stagnant World”.

Vi har bedt Gary Evans om at give os et indblik i BCA's syn på det kommende år og tre mulige scenarier. Hovedscenariet og det mest sandsynlige, et mindre sandsynligt bear-scenarie. Og så endeligt et katastrofe-scenarie som han vurdere er det mindst sandsynlige

Hovedscenariet (60 procents sandsynlighed): I dette scenarie vil væksten i USA, Europa og Japan fortsat være positiv, men dog under gennemsnittet. Det manglende inflationspres betyder, at Fed kun langsomt hæver renten, Bank of Japan og ECB giver yderligere kvantitative lettelser og de lange renter ligger stabilt. Der er ingen recession, men alligevel kun en moderat vækst i forbruget og kapitaludgifterne i de udviklede markeder. Aktiverne i de højeste risikoklasser vil give de bedste afkast, dog uden at være særlig høje. Aktier i de udviklede markeder giver et højt etcifret afkast, baseret på en vis indtjeningsvækst. Højt forrentet gæld stabiliseres i takt med, at olieprisen ligger og svinger omkring 40 dollar. De øvrige råvarepriser falder fortsat og dollaren stiger yderligere. Vækstmarkedsaktier underperformer. Men efter seks år med ekspansion og Fed som hæver renten i et usikkert klima, er risikoen højere end normalt.

Bear-scenariet(30 procents sandsynlighed): I dette scenarie opererer vi med en global industriel recession og stor tilbageholdenhed for aktivklasser med høj risiko. Følgevirkningerne af lavere olie- og råstofpriser går ud over beskæftigelsen, kapitaludgifterne og indtjeningen i de udviklede markeder. Den fortsatte opbremsning i vækstmarkederne rammer også eksporten i de udviklede markeder. Kreditbegivenheder i vækstmarkederne øger investorernes modvillighed overfor risikoaversion. Centralbankerne kører de kvantitative lettelser i stilling igen. Fed siger stop efter én renteforhøjelse, ECB og BoJ foretager yderligere kvantitative lettelser. Serviceydelserne vokser fortsat i USA og Europa, og recessionen viser sig derfor at være behersket. Måske lytter regeringerne til Larry Summers og strammer finanspolitikken. Renten på 10-årige amerikanske statsobligationer falder igen til 1,5 procent. Statsobligationer er den eneste aktivklasse, med undtagelse af den amerikanske dollar, som skaber positivt afkast. Amerikanske aktier falder 15-20 procent.

Katastrofe-scenariet (10 procents sandsynlighed): I det mindst sandsynlige scenarie tipper verden over i en fuld recession, drevet af et USA, der har mistet pusten. Hvor Fed fejler ved at hæve renten for hurtigt, og hvor der er fuld krise i vækstmarkederne. Centralbankerne kan ikke gøre det store, da renterne allerede er i nul eller derunder. Der bliver stillet spørgsmålstegn ved effektiviteten af de kvantitative lettelser. Politikerne afviser tanken om en strammere finanspolitik. Indtjeningen kollapser, og globale aktier går ind i et fuldt bear-marked. Kun de mest stabile aktiver giver en smule helle, dvs. CHF, guld, amerikanske statspapirer og obligationer.

For 9. år i træk markerer SKAGEN Fondene nytåret med en international finanskonference. Arrangementet afholdes i Øksnehallen onsdag den 13. januar fra kl. 8:00 til 15:30 og vi har igen samlet en række anerkendte og internationale talere.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up