Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Samarbejdet mellem Forlaget Gladiator og SKAGEN Fondene startede tilbage i 2014. Udgangspunktet for samarbejdet er at få litteraturen og finansverdenen til at rykke tættere sammen. Indtil videre har det ført til ni udgivelser efter den såkaldte Gladiator-SKAGEN-model, der sikrer, at forfatterne fra første dag får halvdelen af overskuddet og de fulde rettigheder efter to år.

- Vi er virkelig stolte af vores samarbejde med Forlaget Gladiator. Vores aftale er med til at sikre, at nogle af Danmarks bedste forfattere kontinuerligt kan udvikle deres forfatterskab. Vi blander os ikke i, hvilke bøger, der støttes, men har fuld tillid til forlagets evner til at udgive det unikke og grænsesøgende, siger Christian Sigersted Larsen, der er kommunikationschef i SKAGEN Fondene.

Fire spændende bogudgivelser

I 2015 udkom fire bøger efter den såkaldte Gladiator-SKAGEN Fondene model. Den femte bog, der skulle være støttet i 2015 er blevet udskudt til starten af 2016. Det er Josefine Klougarts længe ventede opfølger til den anmelderroste roman "Om Mørke" fra 2013.

- Igen i år er det en håndfuld spændende bøger, som SKAGEN er med til at støtte. Det er klassiske Gladiatorudgivelser, der sætter fokus på mennesket og de forskellige faser i livet, fortæller Jakob Sandvad forlagsdirektør hos Gladiator.

Livet mellem liv og død

Den første bog udkom i løbet af sommeren. Det var Sara Roepstoffs anmelderroste debutroman "Min far er en tiger". En stærk personlig fortælling om at være pårørende til en kræftramt. Sara er meget klar i tankerne midt i hendes sorg og balancerer på en elegant måde mellem store følelser, tanker og sygdom, uden at fortællingen bliver for sentimental. En fantastisk historie, som fortjener at blive fortalt på en fin måde, og som efterlader læseren med fornemmelsen af at havde været med helt tæt på og opleve den dynamik, der er mellem liv og død i en familie.

Alderdommens kvaler

Charlotte Strandgaard kunne i 2015 fejre 50 års forfatterjubilæum. Charlotte har igennem sit forfatterskab brugt sin stemme til at sætte fokus de samfundsgrupper uden en stemme bl.a. skizofrene, stofmisbrugere og voldsramte børn. I år udkom digtsamlingen "Ingenmandsland". En rapportering om at blive gammel og det uundgåelige forfald. Med digtsamlingen giver Charlotte et andet billede af alderdommen. Selvom man i samfundet øjne måske mister sin funktion, når man bliver gammel, så er der stadig tanker om skønhedsidealer, sex og hvordan andre ser på en.

En flok vilde som ikke kunne styres

"Horden" af Hans Otto Jørgensen har været syv år undervejs, Manuskriptet har været medvirkende til etableringen af Forlaget Gladiator. En af grundpillerne i Forlaget Gladiator er at sætte lys på oversete klassikere. Forfattere som gik og går imod det etablerede og ikke passer ind i litteraturnormerne, og som aldrig er blevet skrevet ind i litteraturhistorien. "Horden" er en samling af 13 digterportrætter fra 1972 til 1912, det såkaldte moderne gennembrud og den såkaldte Brandes periode. En flok forfattere, som ikke passede ind i Brandes og det etableredes litteratursyn. Med "Horden" formår Hans Otto at omskrive det moderne gennembrud og tilføje hengemte forfattere, som ikke ville lade sig styre af normen og det forventede.

Syv kvinder og syv genrer

Jacob Skyggebjergs seneste roman "Hvad mener du med vi?" er den såkaldte svære to'er efter hans succesfulde biografi "Vor tids helt". Romanen handler om syv kvindelige forfattere, der tager på skiveophold på en højskole i provinsen. Hver aften skal kvinderne hver især læse deres tekster for hinanden. Men det er ikke skrivearbejdet, der fylder mest på højskolen, men derimod madlavning, kaffe, afslapning og diskussioner. Diskussioner som bærer præg af, at de syv kvinder har hver deres historie, livssyn og opfattelse af samfundet. Det er en morsom roman, som portrætterer de syv kvinder på godt og ondt. Tidligere på måneden blev "Hvad mener du med vi?" derudover nomineret til DR Romanprisen 2016. En læserpris, hvor DR hvert år sammen med lyttere og læsere fra hele landet kårer årets mest interessante danske roman.

Kunne du tænke dig at læse en af bøgerne?

Opdateret 4. januar 2016: Vi har fundet de 10 heldige modtagere, som har fået direkte besked.

Vi har et lille lager af de fire udgivelser, som vi gerne vil dele ud til vores kunder. Så kunne du tænke dig at læse en af bøgerne, så send en mail til kundeservice@skagenfondene.dk. Skriv, hvilken bog, du kunne tænke dig at modtage. Vi sender en bog af sted til de ti første, så længe lageret haves. Modtagerne får direkte besked på mail i starten af det nye år.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up