Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Ida Wolden Bache

17. oktober 2022

Norges Banks blev etableret som nationalbank i 1892. Ida Wolden Bache er den tolvte i rækken af nationalbankdirektører. Hun har været ansat i Norges Bank siden 1998, hvor hun blandt andet har tjent som vicenationalbanksdirektør, inden hun blev udnævnt til sin nuværende position i marts 2022. Stillingen som nationalbankdirektør er ikke en livslang position, for direktøren udskiftes fast hvert sjette år. Wolden Bache har en MA fra London School of Economics and Political Science og en doktorgrad i samfundsøkonomi fra Universitetet i Oslo. 

Wolden Bachen beskrives som en sjældent dygtig fagøkonom, særligt inden for pengepolitik og finansiel stabilitet. I disse tider går meget af arbejdet ud på at sikre, at inflationen ikke bliver for høj og kommer ud af kontrol. Under Wolden Baches ledelse har Norges Bank hævet renten i rekordfart med 0,5 pct. ad gangen. Ifølge Norges Banks egen prognose vil renten blive hævet flere gange endnu, før vi når toppen i midten af 2023. 

Hør meget mere, når Ida Wolden Bache gæster Nytårskonferencen 2023. Det er første gang, at en siddende nationalbankdirektør er på talerlisten.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up