Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
2 min læsetid

Turbulens i de nye markeder får konsekvenser

Handelskrigen eskalerer, og gør det bl.a. dyrere for Tyrkiet og Kina at eksportere varer til USA. Det er blevet til en krig på ord og har medført uro i de nye markeder, hvilket også gælder lande, som ikke er direkte berørt af de øgede toldsatser. Indien, Sydafrika og Argentina er blandt de lande, som har mærket valutaeffekten af investorernes flugt mod såkaldte trygge havne. Dertil kommer usikkerheden om, hvilket land der bliver det næste i rækken - og i hvilken grad. Er der noget investorerne ikke er særlige glade for, så er det usikkerheden.

SKAGEN Kon-Tiki, der er investeret i de nye markeder, er naturligt blevet påvirket af situationen.

- Lige nu er vi inde i en turbulent periode med store udsving på børserne. SKAGEN Kon-Tiki er en aktivt forvaltet fond, som kan være meget volatil på kort sigt. Frygten for, at handelskrigen eskalerer yderligere, har betydet en svagere udviklingen i fonden, siger forvalter Fredrik Bjelland.

Skaber muligheder

Blandt fondens bedste bidragsydere i år finder vi den kinesiske medicinalvirksomhed, China Shineway, og den indiske producent af landbrugsudstyr, Mahindra & Mahindra. Urolige markeder er ikke noget nyt for forvalterne i SKAGEN Kon-Tiki, og udsving i vækstmarkederne ligger typisk et par procentpoint højere end for de udviklede markeder. Det er netop i turbulente tider, at forvalterne har ekstra gode muligheder for at finde selskaber, som er fornuft prisfastsat.

- Det positive med situationen er, at det giver gode vilkår for aktivt forvaltede fonde. Investorer vil på sigt igen være interesseret i virksomhedernes evne til at skabe værdier over tid, og udsving som disse giver os mulighed for at finde kvalitetsselskaber, som er billigt prisfastsat. Historisk har vi gjort nogle af vores bedste investeringer i de sværeste perioder, siger forvalter Cathrine Gether.

De to porteføljeforvaltere Cathrine Gether og Fredrik Bjelland arbejder på flere nye investeringsidéer til porteføljen. Fælles for dem er, at det er selskaber med bedre risiko/muligt afkast-forhold, som udkonkurrerer eksisterende investeringer.

Læs også

Kina er fortsat interessant i det lange løb

Muligheder i handelskrigen

 

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.