Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Talmagi til gavn for din opsparing

Albert Einstein kaldte rentes rente-effekten for verdens ottende vidunder. Men du behøver heldigvis ikke at være nobelprismodtager i matematik for at forstå – eller få fordel af rentes rente. Langsigtet opsparing kan gøre det.

Sneboldseffekt

Rentes rente er enkelt forklaret ligesom sneboldseffekten. I starten er snebolden lille, men jo mere du ruller den, jo større og hurtigere vokser den.

Den samme effekt har rentes rente på din opsparing. Rentes rente på afkastet på din opsparing er medvirkende til at opsparingsbeløbet accelererer hurtigere. Det betyder, at selv en, i udgangspunktet lille startkapital vokser relativt mere for hver gang afkastet bliver lagt oveni i din opsparing.

En vigtig pointe er, at jo længere tid du sparer op, jo mere når din opsparing at accelerere. Opsparing kan måske nok lyde kedeligt, men derfor er det alligevel en fordel at komme i gang så tideligt som muligt.

Afkastet er afgørende

Tidshorisont og afkast er to vigtige faktorer for din opsparing. For at få det bedst mulige resultat af rentes rente-effekten, er det vigtigt, at du vælger den optimale opsparingsform. I det nuværende lavrenteregime er rentes rente-effekten meget begrænset, hvis du sparer op på en bankkonto. Afhængigt af din tidshorisont og risiko kan opsparing i aktiefonde supplerende med obligationsfonde måske være en fordel for dig.

Talmagi enkelt fortalt

Du investerer 10.000 kr. i en aktiefond, hvor afkastet er 7 procent. Efter et år er din opsparing vokset til 10.700 kr. Efter endnu et år er din opsparing vokset 11.449 kr., og ikke 11.400 kr. som man måske ville tro. Det skyldes rentes rente-effekten. Efter 10 år vil din opspring, med et årligt afkast på 7 procent, være vokset til 19.673 kr. mod 17.000 kr., hvis man ikke tog højde for rentes rente-effekten. Tilsvarende vil din opsparing være vokset til 38.701 kr. mod 24.000 kr. på en 20 årig tidshorisont. På langt sigt vil rentes rente-effekten derfor udgøre en stor del af din opsparing.

Vil du vide mere?

Tag gerne kontakt til en af vores formuerådgivere, hvis du have råd og vejledning til at sammensætte din opsparing. Ring til dem på 7010 4001.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up