Gå til hovedindhold
2 min læsetid

Gode nyheder for ejendomsmarkedet

Ind til nu har ejendomsfinanssektoren været en del af "Global Industry Classification Standard "(GICS-klassificeringen), men for første gang bliver der nu oprettet en ny sektor. Det vigtigste referenceindeks vil dermed snart være i stand til at lægge ejendomme til som en ellevte sektor. MSCI har allerede implementeret ændringen, mens S&P Dow Jones kommer til at implementere ændringen efter den 16. september 2016.

Positive effekter på ejendomsmarkedet

Den nye sektorklassificering vil formentlig få finansmedierne og flere analytikere til at overvåge ejendomssektoren nøjere og skabe mere åbenhed. For dem som allerede investere i en ejendomsfond vil fordelene kunne mærkes på længere sigt.

- Udskilningen af ejendomsmarkedet i en selvstændig sektor ser vi som et vældigt positivt initiativ. Påvirkningen af afkastene vil med stor sandsynlighed være mindre i starten, hvorefter effekten vil komme på længere sigt. Dette vil sætte lys på fordelene ved at investere i ejendomsmarkedet, samt at ejendomme bør være en grundlæggende investering i en velbalanceret portefølje, siger Michael Gobitschek, der er forvalter i den globale ejendomsfond SKAGEN m2.

En af de største fordele ved at investere i fast ejendom er den samlede langsigtede vækst og stabile afkast med relativt lav risiko.

Stærk udvikling for SKAGENs ejendomsfond

Ejendomsaktier har i de seneste måneder sat rekordhøje kurser på børsen. Den globale ejendomsfond SKAGEN m2 er steget med 7.0 procent i år (pr. 16. september), mens referenceindekset er steget med 4,0 procent. De største positive bidragsydere i ejendomsfonden er ind til videre svenske D Carnegie, argentinske IRSA og norske Olav Thon. 

Bliv opdateret i udviklingen i den globale ejendomsfonde SKAGEN m2 (PDF)

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.