Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
2 min læsetid

SKAGEN støtter vigtigt bæredygtigt initiativ: TPI

TPI håndterer data fra verdens største børsnoterede selskabers vedrørende CO2-udslip og klimastyring. TPI har udviklet et webbaseret værktøj specielt udviklet til investorer, som kan bidrage til mere effektive og velfunderede beslutninger i investeringsprocessen og researchfasen. TPI kan endvidere støtte i påvirkningsarbejdet af selskaberne, og når der skal træffes beslutninger ved afstemninger. 

Det er nødvendigt, at vi påvirker de selskaber, vi er investeret i, og begynder at måle og rapportere fremskridtene nu.

"TPI kan støtte SKAGEN i arbejdet med yderligere at integrere og håndtere klimarelaterede risici og muligheder i vores investeringer. Vi kommer til at benytte TPI-værktøjet som et udgangspunkt for at samarbejde med selskaber inden for de områder, hvor det er nødvendigt at foretage ændringer for at blive en del af en bæredygtig fremtid," lyder det fra SKAGENs investeringsdirektør Alexandra Morris.

Med data fra TPI kommer SKAGEN til at kunne følge og måle fremskridt i overgangen til et lavfossilt samfund.

"TPI-værktøjet kommer til at være centralt for vores engagement i udledningstunge selskaber. Vi ser, at omfanget og de nødvendige forandringer er enorme, og det er vigtigt, at vi ikke venter med at agere. Det er vigtigt, at vi påvirker de selskaber, vi er investeret i, og begynder at måle og rapportere fremskridtene nu," lyder det fra Sondre Myge Haugland, SKAGENs bæredygtighedsspecialist.

En rapport som TPI publicerede for nyligt* viser, at tæt på 40 pct. af selskaber savner en plan for overgangen til et lavfossilt samfund. Af samme rapport fremgår det, at over 80 pct. ikke kommer til at kunne leve op til målene fra Parisaftalen om at begrænse global opvarmning til et stykke under to grader.

Læs mere om TPI her (på engelsk).

*Rapporten kan downloades her.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.