Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

I SKAGEN mener vi, at ansvarlighed i investeringerne er afgørende for at opnå det bedst mulige risikojusterede afkast for vores investorer over tid.

Hvert år afholder vi et stort antal møder med både potentielle og eksisterende selskaber i vores porteføljer.

I 2018 var SKAGEN i direkte dialog med 17 virksomheder om specifikke miljømæssige, sociale og corporate governance spørgsmål.

I løbet af året var der i alt 223 valgbare aktionærmøder i de virksomheder, hvor vores fonde er investeret, som i alt havde 2.564 valgbare punkter på dagsordenen. SKAGEN stemte på 217 af disse møder og 97% af de valgbare artikler. På de møder, hvor vi stemte, var 6,4 % af de afgivne stemmer mod selskabets ledelse på et eller flere punkter på dagsordenen.

I overensstemmelse med vores politik stemmer vi normalt imod punkter relateret til:

• Udstedelse af egenkapital uden tidlige rettigheder til eksisterende aktionærer
• Overdreven løn til ledelsen uden forbindelse til resultater
• Valg af bestyrelsesmedlemmer, der ikke betragtes som tilstrækkeligt uafhængige

Allerede dagen efter afstemninger kan du se, hvordan SKAGEN har stemt. I tilfælde hvor vi stemmer imod virksomhedens ledelse er der også knyttet en kommentar til.

Følg med hvordan fondene stemmer (scroll ned på siden).

Læs mere om SKAGEN har arbejdet med ESG faktorer i 2018 i årsrapporten.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up