Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Portræt af mand
SKAGENs administrerende direktør Tim Warrington.

Den nye position har bl.a. betydet nogle ændringer i SKAGENs bestyrelse og visse nøglepositioner i virksomheden. Vi gennemførte en proces for at undersøge, hvordan vi kan tilbyde kunderne den bedst mulige service og samtidig opnå synergier. Processen har betydet, at vi har tilpasset vores tilbud og fokuseret på områder, hvor vi mener, at vi har særlige fordele.

SKAGENs nye strategi kombinerer værdibaserede investeringer med et af markedets bedste tilbud til vores kunder i Norge og Danmark samt en bredere distribution af vores samt Storebrands og Delphis produkter. Storebrand-teamet, som er blandt de førende institutionelle forvaltere i Norge, overtager ansvaret for vores institutionelle kunder i Norge og Sverige.

Tilbageblik på 2018

2018 var et hårdt år, med måske den værste december måned for aktier siden depression i 1930'erne. SKAGEN Global klarede sig godt og slog sit referenceindeks. SKAGEN m2 konsoliderede sin position som en af ​​verdens bedste globale ejendomsfonde og slog sit indeks for det tredje år i træk.

SKAGENs porteføljeforvaltere har fundet sig godt tilrette efter ændringerne i teamet i første halvår af 2018. Partnerskaber er på plads for at engagere nøglepersonale på lang sigt. Dette giver bedre stabilitet for vores investeringsplatform og sikrer sammenhængende interesser mellem ejere, medarbejdere og kunder. Når det går godt for kunderne, går det også godt for os.

Som en af ​​de få eksportører af finansielle produkter i Norge, øgede SKAGEN sin internationale dækning med åbningen af et nyt kontor i Frankfurt i løbet af året. Dette giver os mulighed for at understøtte den voksende interesse, som vi oplever på det tyske marked.

2018 var også året, hvor vi fejrede et kvart århundrede. Færre virksomheder end man skulle tro rammer denne milepæl, især i investeringsforeningsbranchen. Grundlæggerne førte en lokal værdipapirforvalter ud i verden og omdannede den til et respekteret europæisk fondshus. I løbet af 25 år har kunderne fået både merafkast og underperformance, og SKAGEN har oplevet både vækst og tilbagegang. Men vi er her stadig, og vi er fokuseret på at gøre en forskel for vores kunder.

Nye ejere - vejen frem

Storebrand, som blev grundlagt i 1767, har et unikt langsigtet perspektiv som ejere. Sådan en stabilitet er en afgørende faktor for et forvaltningsselskab som SKAGEN. Vi er i stand til at fokusere på det vigtige: At levere gode afkast og god service til vores kunder. Ved at samle ressourcerne får vi større udviklingskapacitet og ekspertise, som også vil komme SKAGENs kunder til gavn, da vi har fået større kapacitet til teknisk udvikling og digitale tjenester.

Integrationen med Storebrand gør det samtidig muligt for os at endelig etablere vores fonde i Luxembourg til vores internationale kunder. Vi forventer, at lanceringen finder sted i første halvdel af 2019.

Implementeringen af ​​koncernens fælles investeringspolitik for bæredygtige investeringer i starten af 2019 har givet os mulighed for at kombinere Storebrands mere end 20 års erfaring med bæredygtighed og SKAGENs resultater inden for aktivt ejerskab. Vi mener stadig, at virksomheder, der indarbejder bæredygtighed i deres forretningsstrategier, vil vinde i det lange løb og dermed er de de bedste virksomheder at investere i for kommende generationer.

Udsigterne til 2019

2019 er grisens år, et år der, ifølge den kinesiske kalender, giver gode muligheder for øget velstand og sandsynlighed for uventede begivenheder – altså ingen præcise forudsigelser. I SKAGEN følger vi den simple regel, som gælder alle investorer: Køb billigt og sælg dyrt. Det er tydeligt, at markedscyklussen er begyndt sin afslutning, og at markederne er højt prisfastsat. En recession synes stadig langt væk, men det kan ændre sig hurtigt. Korrektioner er en del af det at investere.

SKAGENs fonde giver en differentieret eksponering mod undervurderede selskaber med en attraktiv prisfastsættelse. Vores råd er det samme som altid: Invester langsigtet og brug overskydende kapital til at købe, når kurserne falder. Et spændende år venter!

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.