Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
To mennesker kigger ud over bjergtoppe
I 25 år har vi udvidet vores horisont. I dag har SKAGEN et bredere perspektiv og et større tilbud end nogensinde. Og rejsen fortsætter.

Let til bens, kundeorienteret og anderledes. Nu fylder SKAGEN 25 år og virksomheden gennemsyres stadig af samme ånd, som dengang hvor de tre grundlæggerne bogstavelig talt sad med ved kundernes middagsbord.

- Der er sket meget i SKAGEN på et kvart århundrede. Vi har oplevet fantastiske succeser, men også udfordrende perioder. Men vores grundlæggende uafhængighed og vilje til at udfordre etablerede sandheder til fordel for vores kunder er uændret, siger SKAGENs administrerende direktør, Tim Warrington.

1. december 1993 blev den første SKAGEN-fond lanceret - aktiefonden SKAGEN Vekst. SKAGENs grundlæggere delte en passion for globale investeringer samt en stærk tro på værdibaseret forvaltning, hvor udgangspunktet var at finde lavt vurderede selskaber med potentiale. At investere globalt på børser og i sektorer for at sprede risikoen i en aktiefond og med begrænset repræsentation i Norge -, var en nyhed på Oslo Børs.

Åben og ærlig kommunikation

SKAGEN blev etableret for at investere familie og venners opsparing. At kunne se sine kunder i øjnene var vigtigt i den tid, hvor grundlæggerne delte middagsbord med deres kunder. Åben og ærlig kommunikation var et fokusområde dengang, som det også er i dag.

SKAGEN vokser hurtigt til at blive en af Skandinaviens førende fondsforvaltere, og i 2004 er SKAGEN Norges næststørste fondsforvalter. Samme år åbnes det første kontor uden for Norge, i Stockholm. I dag har vi også kontorer i London og Amsterdam, foruden kontorer i hjemmemarkederne Norge, Sverige og Danmark.

Fortsætter med at vokse

I årene efter etableringen udbygges fondstilbuddet langsomt og med et langsigtet fokus. I 1994 lanceres den første obligationsfond, SKAGEN Avkastning. Efterfulgt af aktiefonden SKAGEN Global tre år senere og i 2002 ser vækstmarkedsfonden, SKAGEN Kon-Tiki, dagens lys. Derefter gik der yderligere ti år før en ny fond blev lanceret - den globale ejendomsaktiefond SKAGEN m2. I nyere tid er den højkoncentrerede aktiefond, SKAGEN Focus, og skyggeaktivistfonden, SKAGEN Insight, kommet til.

Siden slutningen af december 2017 har SKAGEN været en del af Storebrand-koncernen, men er fortsat et selvstændigt selskab med egen bestyrelse. Foruden SKAGENs egne fonde tilbyder vi i flere markeder også Storebrands fonde.

- I 25 år har vi udvidet vores horisont. I dag har SKAGEN et bredere perspektiv og et større tilbud end nogensinde, og vi ved, at vi gør en forskel for vores kunder. Og rejsen fortsætter, siger Tim Warrington.

Vidste du?

  • Navnet SKAGEN kommer fra gaden i Stavanger, Norge, hvor hovedkvarteret ligger i dag.

  • Information om fondene blev distribueret på benzinstationer i Norge 1995-1996

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.