Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Billede af en gruppe kvinder

SKAGENs investeringsdirektør, Alexandra Morris, faciliterede for nyligt en workshop sammen med grundlæggeren af FutureBoards, Turid Solvang i forbindelse med Financial Times CFO Dialogues conference. Workshoppens formål var at fastslå, hvorfor det bredt accepterede princip om diversificering stadig ikke er en realitet i den finansielle sektor, globalt.

Workshoppen havde først og fremmest til formål at forstå barriererne for kvindelige ledere inden for finans og følgende fem faktorer var de mest fremtrædende:

1.     Ubevidst bias
2.     Kønsbalancen er ikke højt nok på dagsorden i virksomhederne
3.     Familierollerne
4.     Reglerne er udarbejdet af mænd
5.     Talent pipeline

I betragtning af det overvældende antal af forhindringer, som kvinder står over for i den finansielle sektor, stiller vi så de forkerte spørgsmål? I de nuværende ledelsesteams i de finansielle virksomheder har vi så brug for flere mennesker med samme færdigheder, eller har vi brug for noget lidt anderledes - mere progressivt? Og i så fald, leder vi de rigtige steder, hvis overhovedet?

Læs hele analysen (på engelsk).

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.