Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Bygninger omgivet af skov og grønne områder.
Svenske D. Carnegie bidrog endnu engang til afkastet i den globale ejendomsaktiefond SKAGEN m2, som år til dato ligger solidt foran referenceindekset.


Selv om teknologisektoren tabte lidt af pusten mod slutningen af måneden, blev juli måned samlet set en positiv oplevelse for investorerne i de globale aktiemarkeder. Det gjaldt også for den globale aktiefond SKAGEN Global, der gav et afkast på 1,7 procent i juli. Microsoft, Veoneer og 3M stod for de bedste bidrag, i en måned hvor alle tre selskaber leverede solide regnskabstal for andet kvartal. De tre svageste bidragydere var Beazley, Tyson Foods og Autoliv.

SKAGEN Global tilføjede et enkelt nyt navn til porteføljen i juli. Porteføljeteamet købte sig ind i børs- og teknologiselskabet Nasdaq, der er inde i en stærk teknologisk udvikling. Forvalterne solgte ud af Shangri-La i perioden for at bruge midlerne til andre investeringer.

Positive selskabsnyheder i SKAGEN Focus

Den koncentrerede globale aktiefond SKAGEN Focus leverede et pænt absolut afkast i juli måned på 2,1 procent. Det skyldtes først og fremmest en række positive virksomhedsspecifikke faktorer. Fondens næststørste position, Japanske Softbank, steg mere end 10 procent, efter at investorerne har fået øjnene op for den store rabat selskabet handler til. Aktierne i det brasilianske sukkerfirma Sao Martinho bidrog også godt efter at have præsenteret et stærkt kvartalsregnskab.

SKAGEN Focus investerede i Toyota Industries (ny position), der fremstiller gaffeltrucks og biler. Selskabet befinder sig i en helt centralrolle i den komplekse selskabsstruktur, som Toyota Group er organiseret i. Toyota Industries byder desuden på en aktieportefølje, der alene overstiger børsværdien af selskabet. Dermed er dette en unik mulighed for at købe sig ind i selskabets kerneforretning til en særdeles attraktiv pris.

SKAGEN Kon-Tiki og de nye markeder kæmper stadig

Selvom juli bød på positive afkast og stabilitet i de nye markeder, halter MSCI Emerging Markets stadig efter de etablerede markeder i 2018. En af hovedårsagerne er fortsat frygten for potentiel global handelskrig, der risikerer at ramme Asien og i særdeleshed Kina ekstra hårdt. Desuden fortsætter den højere politiske risiko med at ramme valutaen i lande som Tyrkiet.

Usikkerheden afspejles da også i SKAGEN Kon-Tikis afkast for juli måned, hvor særlig Sabanci og Anadolu Grubu trak månedsafkastet ned. På den positive side leverede det brasilianske selskab CBD stærke kvartalstal. Banrisul og State Bank of India stod også højt på listen over positive bidragsydere i juli måned.

SKAGEN m2 fortsætter den stærke udvikling

Den globale ejendomsaktiefond SKAGEN m2 leverede igen et overbevisende månedsafkast og er således solidt foran referenceindekset år til dato. Juli bød også på en generel positiv udvikling i en måned, hvor centralbankerne forholdt sig i ro. Udsvingene i Asien er dog stadig høje, specielt relateret til ejendomsmarkederne i Kina og Hong Kong, der blev ramt af nervøsitet.

Den største bidragsyder i juli var igen svenske D. Carnegie, der kunne berette om særdeles stærke værdiansættelser af deres ejendomme. Svenske Catena var fondens næstbedste bidragsyder i juli. De største negative bidragsydere var alle fra Hong Kong. Shangri-La, Far East Consortium og CK Asset Holdings blev alle hårdt ramt af det generelle fald i Hong Kongs ejendomsmarked.

SKAGEN Insight er på rette vej

SKAGEN Insight, der har specialiseret sig i at investere i selskaber, der er under indflydelse af aktivister, klarede sig på linje med indekset i juli måned. Fonden har haft en udfordrende start, hvor markedskorrektionen i starten af året ramte en række af fondens selskaber hårdt. Til gengæld er porteføljen særdeles godt positioneret i øjeblikket, med en række stærkt undervurderede selskaber, der grundlæggende bevæger sig i den rigtige retning. ThyssenKrupp og Eltel var fondens bedste bidragsydere.

SKAGEN Vekst

Den kombinerede nordiske og globale fond SKAGEN Vekst havde også en stærk absolut måned med et afkast på 2,9 procent. Schweiziske Lonza Group og danske Novo Nordisk medvirkede kraftigt til månedens afkast.

SKAGENs forvaltere er altid på jagt efter attraktivt prisfastsatte selskaber, der er undervurderet af markederne. Et aktuelt eksempel er det nyeste selskab i SKAGEN Vekst. I juli måned blev det til et gensyn med Danske Bank i porteføljen. Aktiekursen på den danske finansgigant er faldet til et nyt attraktivt niveau, efter at banken er blevet straffet hårdt af investorerne efter en sag om hvidvaskning i Estland. For at finansiere dette køb solgte fonden ud af japansk Fujitec.

I fondenes statusrapporter kan du læse mere om udviklingen i porteføljerne og de selskabsspecifikke bevægelser.

keyboard_arrow_up

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.