Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Mand med slips med det engelske flag på.
Hvad sker der, når britene starter deres forhandlinger med EU, og når Trump indtager det Hvide Hus  den 20. januar 2017? Foto: Bloomberg

Det har været de uforudsete politiske hændelser, der har sat dagsordenen for aktieåret 2016. Panik på aktiemarkederne i januar, Brexit i juni og Trump i november er nogle af de begivenheder, der har skabt store udsving i aktiemarkederne. Desværre er der intet, som tyder på, at 2017 bliver anderledes. I Europa står vi overfor en række afgørende valg i Østrig, Holland, Frankrig, Tyskland og Italien. Samtidigt sætter Trump sig i embedet som USA's præsident og Storbritannien begynder sin udtrædelse af EU. Den politiske risiko i aktiemarkederne vil derfor med stor sandsynlighed blive ramt af nogle gevaldige udsving i 2017. Den såkaldte "politiske risikopræmie" vil påvirke alle os, der investerer i aktier.

Forhøjet politisk risikopræmie

Til trods for at den politiske risikopræmie i aktiemarkederne er et klart defineret begreb, er der mærkeligt nok kun ganske få studier, som ser på, hvordan den påvirker aktiekurserne. En af undtagelserne er professorerne Lubos Pastor og Pietro Veronesi, der gennem deres arbejde ved University of Chicago har bevist, at politisk usikkerhed fører til større volatilitet i aktiemarkederne. Derudover har de påvist, at konsekvenserne af den politiske usikkerhed rammer kurserne hårdere i lande med en svag økonomi. Det kan være en værdifuld indsigt, når aktiestrategien for 2017 planlægges.

Udnyt den politiske usikkerhed i 2017

Pastor og Veronesi dokumenterer, hvordan perioder med høj politisk usikkerhed flytter investorernes fokus væk fra værdiskabelsen i de enkelte selskaber. Den objektive værdifastsættelse bIiver afløst af nervøsitet og flokmentalitet. Investorerne kræver dermed en øget kompensation for at holde de risikofyldte aktiver, såsom aktier. Det kan du som investor udnytte til at gå efter de solide kvalitetsaktier i markeder, hvor den politiske risikopræmie er forhøjet og dermed opnå nogle attraktive rabatter. Det vil på længere sigt, når den politiske uro stabiliserer sig, give dig mulighed for en god værdiskabelse i din portefølje.

Kommentaren har været bragt som morgenkommentar på finans.dk.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up