Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Illustration med som viser symboler fra vækstmarkederne

Rusland, Brasilien og Tyrkiet var nogle af de dårligst performende markeder i 2015, men har indtil nu i år præsteret stærkest, hvilket også gjaldt i april måned. Ovenikøbet på trods af de politiske og økonomiske udfordringer som for eksempel protesterne og kravet om en rigsretssag mod den brasilianske præsident Dilma Roussef udløste.

Negativiteten er aftagende

Interessen for vækstmarkederne er af forskellige grunde øget. Først og fremmest er råvarepriserne siden februar steget efter betydeligt fald de seneste to år. Desuden er vækstmarkederne mere interessante for amerikanske investorer, idet den amerikanske centralbank signalerer, at man ikke vil hæve renten så hurtigt, som det tidligere har været antydet.

Selskaber med betydelig eksponering mod vækstmarkederne, som for eksempel Citigroup og råvareproducenterne, gjorde det godt i løbet af april. En del af den omfattende negativitet, som de seneste to år har præget vækstmarkederne, synes at være aftaget. Investorerne virker igen interesserede i at øge eksponeringen mod disse markeder.

Forbedrede nøgletal

De økonomiske nøgletal for vækstmarkederne er nu en smule bedre, og råvarepriserne er stabiliserede med en let opadgående trend. Resultatet har været stigende aktiekurser for nogle af de råvareproducenter, som tidligere er blevet straffet urimeligt hårdt.

Fordel af stigende råvarepriser

SKAGEN Kon-Tikis tre største bidragydere i april var Mahindra & Mahindra, Tullow Oil og CNH Industrial. Både først- og sidstnævnte fremstiller landbrugsudstyr, mens Tullow er et olieselskab. Fonden reducerede også i DRD Gold i april efter en fantastisk rejse i 2016, efter at aktien steg med over 200 procent.

Lundin Mining og Lundin Petroleum har været blandt de bedste bidragydere til SKAGEN Global i april måned. Forvalterteamet greb efter negative reaktioner på Microsofts resultater lejligheden til at øge positionen.

Solid performance i SKAGEN Focus

De vigtigste bidragydere til SKAGEN Focus' performance er stadig råvarenavnene. Opsvinget for kobbermineselskabet First Quantum fortsatte efter udmeldingen om bedre resultater end forventet for de første tolv måneder, og understregede den reducerede risiko for kontraktbrud de kommende tolv måneder. Pan American Silver skød endnu højere i vejret, i takt med at den underliggende sølvpris blev normaliseret. Begge disse positioner blev yderligere reduceret med deraf følgende solid performance for fonden.

Det er dog endnu for tidligt at sige, om vækstmarkederne er kommet helt ud af sumpen. For eksempel hersker der stadig betydelig usikkerhed omkring Kina og Brasilien.

Du kan læse mere om bidragyderne til fondenes køb, salg og performance i april i de månedlige statusrapporter.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up