Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 minearbejdere fra canadiske Glencore.
SKAGEN Credit, som bl.a. er investeret i canadiske Glencore, havde en god måned. Glencore er fondens største post. Foto: Bloomberg.

Den globale aktiefond SKAGEN Focus, som fejrede sin første fødselsdag i maj, havde en god måned. Fonden, som er investeret i små og mellemstore selskaber, slog sit referenceindeks i maj med 1,6 procentpoint. Det er fjerde måned i træk at SKAGEN Focus slår sit indeks.

Efter en hård start sidste år er fonden steget med 2,4 procent, samtidigt med at verdensindekset fald 0,8 procent. I øjeblikket består ca. 65 procent af porteføljen af små og mellemstore virksomheder. Det er en fordeling, der kan variere betydeligt over tid.

Fremgang for aktiefondene

Indien var et af de stærkeste lande i de nye markeder i maj. SKAGEN Kon-Tikis indiske investeringer i bl.a. State Bank of India, Tech Mahindra, UPL og Mahindra & Mahindra var da også medvirkende til at SKAGEN Kon-Tiki leverede et merafkast på 0,6 procent i maj. Fonden havde en svær januar måned, hvor usikkerheden omkring Kina skabte store kursfald. Siden er fonden kommet godt igen og har klaret sig bedre end referenceindekset hver måned. Antallet af investeringer i SKAGEN Kon-Tiki er reduceret til 63, og koncentrationen af de 12 positioner er steget til mere end 50 procent.

Finans i comeback

SKAGEN Global havde også en god måned, og steg 3,5 procent. Dermed slog fonden sit referenceindeks med 0,5 procentpoint. Hidtil i år ligger SKAGEN Global fortsat efter sit indeks. Primært pga. negative bidrag fra de finansielle beholdninger i januar og februar. Dette var resultatet af en afmatning af Feds rentestigninger, og lavere aktivitet i fusioner og overtagelser grundet lavere økonomisk vækst. Alligevel havde disse selskaber, herunder forsikringsselskab AIG og Citigroup, et stærkt opsving i maj.

Stærk vækst i udviklede markeder

Maj var også kendetegnet af den stærke udvikling i de udviklede markeder sammenlignet med de nye markeder. Verdensindekset steg 3,1 i, mens vækstmarkedsindekset faldt med 0,2 procent. Det stærke opsving i de udviklede markeder betyder, at spændet mellem de to markeder er hastigt faldende, og emerging market indekset er år til dato nu 0,6 procent foran verdensindekset.

SKAGEN Credit, som investerer i virksomhedsobligationer, havde også en god måned. Fonden slog sit indeks med 0,72 procent og er år til dato 3,29 procent foran indekset.

Du kan læse mere om, hvilke investeringer der bidrog til fondenes udvikling i statusrapporterne.



Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up