Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

En mand deler valgmateriale ud i Londons gader.
Den 23. juni går briterne til stemmeurnerne og stemmer om, hvorvidt Storbritannien skal blive i EU eller ej. Valgresultatet kan få store økonomiske konsekvenser. Foto: Bloomberg

Rentestigninger i USA

Efter et forår, hvor mange investorer har haft fokus på vækstpotentialet i den amerikanske økonomi, er fokus nu tilbage på om Fed vil hæve den styrende rente. Det næste møde er den 15. juni.

I de seneste 12 måneder har forventningerne til, hvorvidt der vil komme renteforhøjelse eller ej svinget frem og tilbage. Analyserne har gået lige fra ingen forhøjelser til tre procents forhøjelse fra 70 analytikere på Bloomberg. Alle disse udsving påvirker markedet. Markedet synes at tro, at en stærkere økonomisk vækst, hvilket giver en mere normal styringsrente, er dårlig.

Det forventes nu, at Fed vil gøre noget med den styrende rente i september og igen i december. Markedet synes at have fordøjet denne forventning. I øjeblikket er olieprisen lige over 50 USD per tønde. Det har været med til at få optimismen tilbage på aktiemarkederne og investorerne synes at mene, at verden ikke går under, hvis Fed hæver renten. Dog kan alt dette ændre sig og er afhængig af økonomiske nøgletal og hensigtserklæringer de kommende uger.

Brexit

Den 23. juni vil alles øjne være rettet mod Storbritannien og folkeafstemningen om medlemsskabet af EU. Ifølge både medier og analytikere er der tegn tyder på, at ja-siden vinder.

Årsagen er formentlig et stigende fokus på den økonomiske risiko forbundet med Brexit. Det gælder både for Storbritannien og resten af Europa. Ifølge en nylig stresstestanalyse lavet af MSCI, kan et Brexit få store konsekvenser og betyde, at en globalt diversificeret portefølje, der består af både aktier og obligationer, vil falde så meget som syv procent. Aktiekurserne på børsen i London kan i dette tilfælde falde helt op til 22 procent, mens New York Stock Exchange potentielt vil falde 13 procent.

Det mest sandsynlige udfald af folkeafstemningen er derfor, at Storbritannien forbliver i EU. Men det store flertal af folkeafstemninger er usikker. Hvad vi ved med sikkerhed, er, at de finansielle markeder vil være påvirket i de kommende uger, på linje med meningsmålingerne.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up