Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Forvalterne i SKAGEN Global har haft en god februar

Tre af vores fire aktiefonde leverede afkast på niveau eller bedre end sine referenceindeks i februar. Alene i februar måned var SKAGEN Global oppe med 7,2 procent, 1,2 procentpoint bedre end referenceindekset, MSCI AC.

Nu er en måned selvsagt en alt for kort periode til at slå fast, at processen med omstrukturering og øget koncentration af porteføljen begynder at bære frugt, både absolut og relativt. 

Men det er positivt at notere, hvordan SKAGEN Globals største og tredjestørste position, Citigroup og forsikringsselskabet AIG stiger i popularitet og kurs. Dette er selskaber, som i lighed med finansbranchen generelt, har hængt i bremsen i forhold til sidste års formidable kursopgang for amerikanske aktier. 

SKAGEN Global har som bekendt været betydelig undervægtet i amerikanske aktier, hvoraf en stor andel af eksponeringen primært har været rettet med de relativt upopulære selskaber i finansbranchen. Nu kan en af de største triggere for Citigroup-aktien være nært forestående; Betaling af udbytte til aktionærerne og tilbagekøb af egne aktier.

Bestod stresstest

Den amerikanske centralbank (Fed) kunne for nyligt melde, at Citigroup og 30 andre systemkritiske banker har bestået en omfattende stresstest. Nu er det imidlertid ikke nævnte stresstest som afgør om Citigroup har tilfredsstillende kapitaldækning for igen at kunne betale udbytte og købe sine egne aktier tilbage. 

Det er resultatet af en (anden) analyse fra Fed - Comprehensive Capital Analysis and Review (CCAR) – som afgør, hvad Citigroup kan betale i udbytte og købe tilbage af egne aktier de næste seks kvartaler. Resultatet forventes at foreligge i nær fremtid.

Skulle CCAR give grønt lys, bør værdistigningen for Citigroup være betydelig. I dagens lavrenteklima jagter investorerne som bekendt selskaber med højt direkte afkast fra udbyttet. SKAGEN Globals kursmål for Citigroup er 75 dollar, 45 procent højere end børskursen i skrivende stund.

Pendulet svinger

Som du kunne læse i artiklen Øget risiko for amerikanske aktier, ser vi tegn på at pendulet nu er i færd med at svinge væk fra amerikanske aktier og mod mere attraktivt prisfastsatte europæiske og japanske aktier. Dette bekræftes af de senere tiders globale pengestrømme. 

De tre centrale triggere for en allokering ud af USA er følgende; 

  • Amerikanske selskaber, udover finansbranchen, er prisfastsat særdeles højt. (noget vi har ment længe). 
  • Resultatmarginerne er på “all time high” og er ved at have ramt loftet. 
  • Den stærke dollar svækker bundlinjerne i forhold til eksporten.

For første gang i seks år forventer analytikerne, at selskaberne som indgår i S&P 500 vil levere to kvartaler i træk med faldende indtjening.

Den seneste tids stærke tal fra arbejdsmarkedet i USA har også trukket de 10-årige statsrenter yderlige op. 

Og den længe varslede stigning af styringsrenten kan snart blive en realitet. Torgeir Høien, forvalter af obligationsfonden SKAGEN Tellus, tror at dette kommer til at ske i forbindelse med, at centralbankchef Janet Yellen samler sine tropper i juni. 

Prisfastsættelse af SKAGEN Global

Ved udgangen af februar havde SKAGEN Global 28 procent af sine midler investeret i det amerikanske aktiemarked, hvor Citigroup og AIG udgjorde henholdsvis 7,0 og 4,6 procentpoint. 

Baseret på en forventet indtjening i år prisfastsættes de 35 største positioner i SKAGEN Global, (svarende til 77,5 procent af fonden) – til en P/E på 10,8. Det giver et aktieafkast (E/P) på 9,3 procent. Prisfastsættelsen i forhold til selskabernes bogførte egenkapital ligger på 1,2. 

Verdensindekset prisfastsættes til en P/E på 16,7 og P/B på 2,1. Med andre ord er der stadig store rabatter at hente for SKAGEN Global. 


Hold dig opdateret, når det passer dig

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up