Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Faldet skyldes at virksomhederne bliver for dyre og at likviditeten tørrer ud. Med en handelsvolumen i Hong-Kong som udgør en tiendedel af fastlands Kina bliver resultatet derefter. Foto: Bloomberg.

Hvordan er SKAGEN Kon-Tiki påvirket af udviklingen i Kina?  

- Påvirkningen er relativ lille. I SKAGEN Kon-Tiki har vi i lang tid haft lav eksponering mod kinesiske aktier. De kraftige kursstigninger i april og maj fik os til at sælge ud af de overvurderede aktier således at vægten blev reduceret endnu mere. Andelen af kinesiske aktier (internationale H-aktier) udgør i øjeblikket 6,6 procent i fonden, hvilket skal måles op i mod MSCI Emerging Markets Index, hvor omkring 25 procent af aktierne er kinesiske.

Hvordan vurderer du udviklingen i Kina fremover? 

- Udviklingen i den kinesiske økonomi er usikker. Ingen havde regnet med at overgangen fra en investerings- og produktionstung økonomi til en serviceorienteret og miljøvenlig økonomi ville blive problemfri. Konsekvenserne ser vi nu. Markedsværdien af H-aktier er tilbage, hvor de var i begyndelsen af året. Det burde derfor igen være muligt at finde undervurderede kinesiske selskaber.

Hvad bliver konsekvensen totalt set? 

- Både forvaltere, banker og de nyslåede aktiebaroner får et rap over fingrene. Dem, der solgte på vej op sidder nu med billige kontanter og gnider sig i hænderne. Fundamentalt får næppe de store effekter, bortset fra at pengepolitikken vil blive lempet. Måske i højere grad en ventet. Det vil være godt for gældsatte selskaber og ejendomsspekulanter. Ejerskab af aktier i Kina er ikke så udbredt, at det burde skabe problemer, som ikke var der fra før aktiemarkedet begyndte at falde.

Hvad tænker du om mulighederne for at finde attraktive investeringer i Kina nu?

- Det er i opgangstider man skal være frygtsom og i nedgangstider dristig. De dramatiske udsving har vi set før, senest i 2007. Det skyldes i hovedsagen, at markederne er reguleret på en kluntet måde. Opturen i de lokale markeder skyldes en likviditetsboble og nedturen skyldes at selskaberne bliver for dyre og at likviditeten tørrer ud. Sådanne situationer indbyder selvfølgelig ikke til tillid, hvilket gør, at rabatterne nu er væsentlig større end normalt. Det vil i sin natur skabe nye muligheder.

- På grund af suspensioner ved kursfald og manglende mulighed for investorerne til hedging og short-salg, vil det flytte handlen fra A-aktier over til H-aktier. Med en handelsvolumen i Hong-Kong som udgør en tiendedel af fastlands Kina bliver resultatet derefter. Forskellen mellem A- og H-aktier bliver rekordhøj. Noget som igen skaber gode opkøbsmuligheder for en langsigtet værdiinvestor som os. 

Læs sidste statusrapport for SKAGEN Kon-Tiki.


Hold dig opdateret, når det passer dig

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up