Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Det kinesiske aktiemarked er faldet drastisk den sidste tid og billedet viser Shanghai Composite Indexet i Tokyo. Foto: Bloomberg

For flere investorer har mange af de nye markeder været kilde til bekymring i de seneste år. Lyspunktet har - indtil denne sommer – været udviklingen i Kina. Det kinesiske aktiemarked er den seneste uge faldet med over 20 procent. Faldet kommer oven i det i forvejen betydelige fald på Shanghai Stock Exchange siden midten af juni. Samtidig har den kinesiske regering forsøgt at stimulerer økonomien og aktiemarkedet med en række forskellige tiltag.

Globalt tovtrækkeri

Årsagen til nervøsiteten på de globale aktiemarkeder, og specielt det kinesiske, skyldes den økonomiske udvikling i Kina og eventuelle rentestigninger i USA. Det har i de seneste uger betydet fald på de fleste af verdens store børser.

- Der er tale om globalt tovtrækkeri. Med tegn på svækkelse i den kinesiske økonomi på den ene side mod den amerikanske økonomi på den anden side, som synes at være i en sådan form, at det snart vil være muligt med rentestigninger, siger Stensrud.

Den udløsende faktor på sidste uges uro på aktiemarkedet var, at den kinesiske regering forsøgte at devaluere sin valuta for at fremskynde eksporten. Kina har i årevis haft en tilnærmelsesvis fast valutakurs over for den amerikanske dollar og devalueringen gav ny og uventede usikkerhed i markedet. Dette har allerede medført devalueringer og yderligere svækkelse af andre emerging markets valutaer.

- Og er der noget markeder ikke kan lide, så der er usikkerhed, forklarer Stensrud.

Hvad så nu?

Udfordringen er selvfølgelig - om vi kan lide det eller ej, at de virksomheder, som vi investerer i bliver påvirket af den økonomiske udvikling. Investering i aktier i lavt prisfastsatte virksomheder, der er forholdsvis robuste over for store økonomiske udsving, kan reducerer denne udfordring.

De nuværende udsving på aktiemarkederne giver SKAGEN mulighed for at foretage investeringer, som på langt sigt kan vise sig at være gode. 

- Vi kan allerede konkludere, at værdiforringelsen af den koreanske won har givet et løft til vores eksportorienterede koreanske virksomheder, siger Stensrud.


Hold dig opdateret, når det passer dig

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up