Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

Baker Hughes udgjorde i slutningen af oktober, 1,5 procent af SKAGEN Global, med en potentiel gevinst på 180 mio. NOK.

De nye forhandlinger kommer ikke som en overraskelse for vores nye investeringsdirektør, Ole Søeberg. Allerede for en uge siden kom han med følgende kommentar i statusrapporten til SKAGEN Vekst:

”Oliesektoren har mødt modvind som følge af lavere oliepriser og øget fokus på omkostningerne i selskaberne. De betydelige værditab, som vi har set hos olieselskaberne giver således gode muligheder for konsolidering.”

Olieprisen har siden i sommer faldet fra over 110 dollar til under 80 dollar tønden. Det er det laveste niveau i fire år. Og der er ingen tegn på, at olieprisen vil stige i den nærmeste fremtid.  

Søeberg påpeger, at selskaber på denne tiden af året forbereder budgetter og planer for næste år. Den beskedne økonomiske vækst indikerer, at sparekniven stadig vil være fremme, sådan som tilfældet har været siden finanskrisen.

De kommende år byder på nye muligheder

Mange selskaber har fortsat store kontantbeholdninger, som genererer lille eller ingen afkast. Alternativerne for en forbedret egenkapitalafkastning til aktionærerne er derfor enten at øge udbyttebetalingen, købe egne aktier tilbage eller foretage fusioner og opkøb.

SKAGENs porteføljeforvaltere har fra årets begyndelse forventet, at 2014 skulle blive et år med øget aktivitet i fusioner og opkøb. I tillæg til ovennævnte store kontantbeholdninger i selskaberne, sidder de såkaldte opkøbsfonde (private equity) med flere kontanter, som venter på et udbytte.

Revisionsfirmaet KPMG kan ind til videre i år melde om en vækst på 26 procent inden opkøb og fusioner globalt. Niveauet ligger fortsat bare på halvdelen af, hvad vi så under guldåret 2007.

Attraktive priser på selskaberne i vores aktieporteføljer gør, at der kan dukke nye forhandlinger op, om fusioner og opkøb fremover, hvor vores selskaber er involveret.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up