Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right

Sådan rater vi bæredygtigheden i vores fonde

Storebrand-gruppens bæredygtigheds-rating vurderer selskaberne i vores fonde ud fra de risici og muligheder, der er koblet til selskabernes miljø-, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG). For kunder og andre interesserede giver ratingen et overordnet billede af bæredygtighedselementet i vores fonde.

Skalaen strækker sig fra 1-10. En rating på 10 betyder, at fonden har en lav ESG-risiko og en stor andel af selskaber, der bidrager til FN's verdensmål. Bemærk, at selskaber, der har deres virke i udviklede markeder som fx Europa og USA ofte har en højere bæredygtighedsrating end selskaber i vækstmarkederne. Bæredygtighedsratingen er relevant for alle adgangstyper.

Den bæredygtige rating bør ikke set som en anbefaling til at købe, beholde eller sælge fondsandele eller som et grundlag for at træffe investeringsbeslutninger alene. Vi tager forbehold for eventuelle fejl i informationen.

Logo av FN's verdensmål

Ratingen består af to dele: 50 % ESG-risiko samt 50 % muligheder koblet til FN's verdensmål. Risikodelen bygger på data fra Sustainalytics ESG Risk Rating, som måler selskabernes eksponering mod og styring af finansielt relevante bæredygtighedsrisici. De resterende 50 % er analyse af ESG-datakilder for at finde de selskaber, hvis produkter og ydelser bidrager positivt til at opfylde relevante bæredygtighedsmål, koblet til FN's verdensmål. Storebrand benytter en intern selskabsanalyse med data fra FTSE Russel Green Revenue. Også en ligestillingsanalyse er som et af verdensmålene inddraget i ratingen.

Ved siden af Storebrands egne analyser benyttes disse nøje udvalgte kvalitets-dataleverandører:

  • ESG Risk Score: Sustainalytics ESG Risk Rating (50%)
  • SDG Score - Produkter & tjenester: FTSE Russell Green Revenue och intern analyse (40%)
  • SDG Score – Virksomhed: Ligestillingsdata fra Equileap (10%)

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up