Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right
Om os chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

COVID-19: Opdatering fra SKAGENs CEO Tim Warrington

I lyset af den tiltagende spredning af COVID-19 over hele Europa er det på tide, at jeg deler min vurdering af situationen. Mens dødeligheden heldigvis er lav, er de sekundære virkninger på sundhedssystemets kapacitet den største bekymring for den nuværende variant af COVID-19

Vi kan se, at regeringer verden over handler i forskellige tempi, men der er ingen tvivl om, at dem, der agerer hurtigt og omfattende, er dem, der bedst formår at begrænse skadevirkningerne. Det kan se ud som om, vi atter er ved at lære en gammel lektie helt tilbage fra influenzapandemien i 1918.

Verdens aktiemarkeder svinger stadig heftigt under påvirkning af både frygten for coronavirus og de igangværende oliestridigheder mellem Rusland og Saudi-Arabien. Dette udgør såvel en risiko som en mulighed. Selv om vi ved, at faldet i værdierne er midlertidigt, er det sandsynligt, at nogle selskaber og industrier også vil lide tab på den lange bane. I den sammenhæng er fordelene ved aktiv forvaltning med et bredt mandat åbenlyse. Indtil videre i 2020 har SKAGENs fonde måtte vinke farvel til både det afkast, der er opnået i år, og dele af det, vi nåede i 2019. Vores børsnoterede aktiefonde er blevet suspenderet, men det skyldes primært udfordringer med at fastsætte indre værdi på grund af bevægelserne i markedet – både op og ned, og formålet med suspensionen har været at beskytte vores kunder. I modsætning til i 2008 er årsagen til den nuværende markedsvolatilitet imidlertid ikke betalings- og handelssystemerne. Derfor er det sandsynligt, at den langsigtede påvirkning på det finansielle system bliver mindre alvorlig, og at markedskorrektionen faktisk blot lukker gabet mellem selskabsprisen og den fundamental pris, hvilket giver grobund for en holdbar vækst i den næste fase af markedsudviklingen.

Vi oplever blandt vores kunder, at situationen denne gang er anderledes. Investorerne har tillid og holder i store træk fast i deres langsigtede strategi og laver kun forsigtige justeringer. Nogle kundesegmenter benytter kursfaldet til at købe ind og opjustere deres aktiebeholdning, og mange søger rådgivning hos os. Det er alt sammen opløftende.

I SKAGEN har vi allerede aktiveret vores COVID-19-respons. Jeg har den lille fordel, at jeg har stået i spidsen for militære virus-responsoperationer i min tidligere karriere. Vi har indstillet alle store kundemøder – de erstattes med webmøder. Alle ikke nødvendige rejseaktiviteter er ligeledes indstillet indtil videre, og vi har fordelt personalet over flere lokationer, både hjemme og over vores forskellige kontorer. Det gør os modstandsdygtige over tid. Vi har iværksat en række forholdsregler, herunder fx social afstand, overførsel af arbejdsopgaver, vurdering af leverandørrisici, udsættelse af møder og events.

Som en del af Storebrand-gruppen følger vi en fælles koncernplan for den fortsatte drift af virksomheden. Planen involverer en række lokationer og har en betydelig indbygget fleksibilitet. Den øverste ledelse i SKAGEN mødes dagligt (webmøder), og vi justerer løbende vores position i takt med, at situationen udvikler sig. Det er ikke usandsynligt, at vi vil opleve en vis grad af smitte. Men vi er godt stillet til at levere både afkast og service alt dette til trods.

Vi sørger for at informere jer, vores kunder, grundigt og løbende primært via digitale kanaler, og vi inkluderer naturligvis også løbende økonomiske kommentarer og markedskommentarer.

Vores rådgivere står selvfølgelig til rådighed og er klar til en dialog med jer om forventninger og bekymringer, når det passer jer.

Eksterne udfordringer bringer det bedste frem i SKAGEN. Der er intet andet sted, jeg hellere ville være, end lige her lige nu.

Med venlig hilsen

Tim Warrington

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i investeringsforeninger på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret I NOK. Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, opfordrer vi dig til at læse fondenes nøgleinformation og prospekt. Oversigt over omkostninger findes her: www.skagenfondene.dk/investering/omkostninger/

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up