Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Om os chevron_right
Nyheder chevron_right
Kontakt os chevron_right
Michael Ancher, Fiskere i færd med at sætte en rorsbåd i vandet, 1881. Billedet er manipuleret og tilhører Skagens Kunstmuseer.

Grundlagt af venner – til glæde for venner og familie

Det hele startede med en flok venner fra Stavanger, der ønskede at hjælpe venner og familie med at investere deres opsparing. De fire venner Kristoffer Stensrud, Åge Westbø, Tor Dagfinn Veen og Geir Tjetland grundlagde derfor Stavanger Fondsforvaltning AS. De havde alle lang erfaring fra finansindustrien men var overbeviste om, at tingene kunne gøres anderledes og bedre.

Med adresse på gaden Skagen centralt i Stavanger blev den første aktiefond lanceret i december 1993 under navnet SKAGEN Vekst. Fonden nåede hurtigt 448 investorer og 20 mio. NOK under forvaltning.

SKAGENs milepæle i historien.

Iværksætterånd

I dag har SKAGEN vokset sig til en af ​​Skandinaviens største fondsforvaltere. Iværksætterånd, transparens og ansvarlighed gennemsyrer stadig virksomheden, også efter at SKAGEN i 2017 blev opkøbt af Storebrand – værdier, der stammer fra en tid, hvor grundlæggerne bogstaveligt talt delte middagsbord med deres kunder. 

Den value-baserede investeringsfilosofi, hvor udgangspunktet er at lede efter undervurderede selskaber med potentiale til at stige i værdi, og selvfølgelig en passion for globale investeringer har altid været ledestjernen for SKAGEN.

SKAGEN har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, England og Tyskland.

Åben og personlig

SKAGEN-grundlægger Kristoffer Stensrud er ud af en hotelfamilie, og han mente, at finanssektoren kunne lære meget om kundehåndtering af hotel- og restaurationsbranchen. Han ønskede, at service skulle indgå i selskabets ambitiøse vision: At blive den bedste forvalter – målt på både det risikojusterede afkast, serviceniveauet og kommunikationen.

"Det handler om gæstfrihed, lærte min farmor mig. Alle er velkomne. Vi skuer ikke hunden på hårene. Det har vi efterlevet ved at være yderst demokratiske. Vi var nok blandt de første, hvor alle kunne udtale sig, stille spørgsmål og vælge bestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingerne. Fra dag ét var åbenhed afgørende," siger Kristoffer Stensrud.

Fælles mål

En høj grad af troværdighed har helt fra begyndelsen været vigtigt for SKAGENs grundlæggere. Tilliden skulle funderes i et interessfællesskab mellem kunderne og SKAGEN. Derfor bestemte stifterne, at:

  • Kundens omkostninger afhænger af, hvor godt fondene præsterer. Forenklet betyder det, at når SKAGENs kunder får et bedre afkast end fondenes referenceindeks, så tager SKAGEN en højere omkostning op til en øvre grænse. Og omvendt. Det betyder, at SKAGEN selv får mest muligt ud af at gøre det bedst muligt for kunderne.
  • SKAGENs stiftere, porteføljeteam og ledelse er selv investeret i SKAGENs fonde

I 2017 blev SKAGEN Fondene købt af Storebrand-koncernen, men SKAGEN er fortsat en selvstændig virksomhed med egen bestyrelse. Selvstændighed betyder nemlig frihed til at træffe de bedste beslutninger til gavn for kunderne.

Der, hvor andre ikke leder

I SKAGEN er vi ikke blege for at kigge i en anden retning end alle de andre. Vi er kontrære, og det betyder, at vi handler selvstændigt. Når markedsaktørerne koncentrerer sig om nogle bestemte selskaber, så leder SKAGENs forvaltere ofte efter fordelagtige selskaber nogle helt andre steder.

International tilstedeværelse

Historiske milepæle

Hvorfor vælge SKAGEN?

Der er alt for stort fokus på tal i investeringsbranchen. Selskaber er levende organismer, som har visioner og udvikler sig. Derfor er det utrolig vigtigt at forstå den underliggende tankegang i virksomheden. Det er mennesker, der skaber resultater – ikke tal. Men tallene skal selvfølgelig også være pæne og til at stole på. Kristoffer Stensrud, grundlægger

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up