Gå til hovedindhold
Fredrik Bjelland starter i SKAGEN den 28. august 2017 og flytter samtidigt fra Shanghai til hjembyen Stavanger.

Som porteføljeforvalter er Fredrik Bjelland ansvarlig for den daglige ledelse af NBIMs Shanghai-baserede forvalterteam og den interne forvaltning af de kinesiske aktieporteføljer. NBIM forvalter Statens pensionsfond udland, bedre kendt som Oliefonden. Han har en lang og bred erfaring fra aktier i både de nye markeder og de udviklede markeder. Tidligere har han arbejdet som aktieanalytiker i Morgan Stanley.

- Fredrik opfylder alle de kvaliteter vi ser efter hos en porteføljeforvalter. Det er stærke grundlæggende aktieanalysefærdigheder, solide resultater, ambitioner og integritet. Han passer også godt ind i forvalterteamet socialt og kulturelt. Vi glæder os over at kunne ønske ham velkommen om bord. At ansætte de bedste talenter vi kan, for at forvalte kundernes penge, er vores vigtigste opgave i SKAGEN, siger investeringsdirektør Alexandra Morris.

- Jeg er glad for at blive en del af teamet som forvalter. SKAGEN Kon-Tiki er et af de mest fremgangsrige og kendte fonde i sin klasse. SKAGENs stærke værdier og klart definerede investeringsfilosofi er et særdeles stærkt udgangspunkt for at levere optimalt risikojusteret afkast til kunderne, siger Fredrik Bjelland.

Fredrik Bjelland starter i SKAGEN den 28. august 2017 og flytter samtidigt fra Shanghai til hjembyen Stavanger.

Sender stafetten videre

Efter mere end 15 år som porteføljeforvalter for SKAGEN Kon-Tiki går Kristoffer Stensrud over i en senior rådgiver- og mentorrolle for ledelsen og forvalterteamet. Kristoffer er en af grundlæggerne af SKAGEN og fortsætter med at være en af de største ejere i selskabet.

- Kristoffer vil blive værdsat mentor, særlig for de yngre porteføljeforvaltere. Hans erfaring er uden sidestykke og han har en evne til at udnytte den optimalt. Han er ukonventionel, nysgerrig og åben. Den nye rolle passer godt til hans personlighed og han vil fortsætte med at være til stor nytte for alle kunderne i SKAGEN, siger administrerende direktør Øyvind Schanke.

Et dedikeret team

SKAGEN Kon-Tiki-teamet består fra 28. august af hovedforvalter Knut Harald Nilsson og porteføljeforvalterne Cathrine Gether og Fredrik Bjelland. Med deres komplementære kundskaber og færdigheder er teamet godt rustet til fortsat at levere SKAGEN Kon-Tikis stærke historiske merafkast.

 

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.