Gå til hovedindhold

Det kan være svært at være vidne til, at ens opsparing bliver mindre i dage som disse, hvor aktiemarkederne falder. Men hvis du har været investeret i aktier i mere end et par år, ved du også, at udsving kommer fra tid til anden. Senest så vi det, da usikkerheden omkring Kina udløste en mindre korrektion to år tilbage. Kurserne genvandt dog hurtig det tabte og har steget stabilt siden.

"Når medierne går i "breaking news" med nyheden om aktier i frit fald, kan det være svært at holde hovedet koldt. Men det er netop i tider som disse dage, at det betaler sig at have is i maven. Erfaringer fra tidligere korrektioner viser, at vi i Skandinavien er gode til at ignorere markedsstøj og udsving, men i stedet tænker langsigtet når vi investerer." siger Stein Svalestad, der er porteføljeforvalter og aktiestrateg i SKAGEN Fondene.

Udnyt markedets tilbagegang

Ifølge Stein Svalestad er det, hverken overraskende eller unaturligt at markederne sætter sig efter den lange stabile opgang vi har været igennem de seneste år. Sådanne korrektioner, som vi oplever nu skaber gode muligheder for at komme ind i spændende aktier til attraktive priser. Til gengæld viser historien at det stort set er umuligt at time markedet i forhold til at gå ind og af aktier i forhold til toppen og bunden.

Ingen tegn på krise

Kigger man på aktiemarkederne generelt, er der ikke noget som tyder på, at vi står over for en større korrektion, som vi fx så i 2008. Alligevel kan man godt tage sin forholdsregler, hvis overskrifterne i aviserne ødelægger ens nattesøvn.

"Hvis du kun er investeret i aktier, kan det være en god ide at udvide din opsparingsportefølje med en obligationsfond eller to. De vil reducere udsvingene i din opsparingsportefølje. Desuden er det altid godt at sprede sine investeringer på flere forskellige typer aktiefonde, hvis du ønsker en mere robust opsparing" slutter Stein Svalestad.

Har du spørgsmål eller vil høre vores syn på den aktuelle situation er du altid velkommen til at kontakte en af vores gode rådgivere på telefon eller e-mail.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.