Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

Kina er fortsat interessant i det lange løb

Udviklingen på Kinas børser har dog været meget forskelligartet hidtil i år. Shanghai og Shenzhen, hvor A-aktierne handles, er faldet med omkring 20 procent i DKK og Hong Kong-børsen er faldet med 2 procent i DKK. Det skyldes flere ting. Først og fremmest er A-aktierne generelt højere prisfastsat end Hong Kong-aktierne, hvilket ret beset gør dem mere følsomme over for en korrektion. For aktier, der er dobbeltnoteret, både i Shanghai eller Shenzhen samt Hong Kong, handles A-aktierne således til en gennemsnitlig præmie på 18,5 procent.

Herudover har ændrede regler for Kinas finansielle sektor, især for strukturerede produkter, haft en negativ indvirkning på likviditeten i markedet. Dette har resulteret i et stort frasalg i mange aktier.

På langt sigt ser vi spændende investeringsmuligheder i A-aktierne, herunder bl.a. forbrugs- og sundhedsaktier. Disse har imidlertid været højt prisfastsat de seneste år, så vi har været tålmodige og har investeret i mere cykliske virksomheder.

Et eksempel er aircondition-producenten, Gree Electrics, som tidligere har været i SKAGENs aktieportefølje, da efterspørgselscyklussen var meget stærk. Et andet selskab, som forvalterne for nylig investerede i, er køkkenudstyrsproducenten Robam. Virksomheden oplever lige nu en nedgang grundet det mere afdæmpede boligmarked, men vi tror på et forbedret marked de kommende 12-18 måneder, hvilket sandsynligvis vil føre til en revurdering af aktien.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Kina og USA er uenige, når det kommer til fremtidig samhandel. Hvis handelskrigen eskalerer, så kan det blive svært for det kinesiske marked at stabilisere sig. Men ser vi bort fra handelskrigen, så er de kinesiske myndigheder begyndt at kontrollere kreditvæksten, og den nuværende opstramning i det finansielle system er meget positiv for markedet på længere sigt. Bankerne er mere stabile end tidligere, og med høje direkte afkast (udbytte) ser de ud til at være attraktivt prisfastsat. Det gælder også konjunkturaktierne, der er blevet mere interessante efter de fortsatte kursfald siden marts.

Det kineske boligmarked har længe været omdiskuteret og kendetegnet ved stor spekulation, med et stort antal fremvoksende spøgelsesbyer. For 3-4 år siden var dette et stort problem grundet det meget høje udbud af tomme boliger, især i de mindre byer. Denne tendens er aftaget kraftigt de seneste par år. Liggetiden af boliger, fra færdiggørelse til salg, er faldet med ca. et år. Når det gælder de større byer har problemerne ikke været tomme boliger, men snarere, at prisudviklingen har været drevet af kraftig spekulation. I 2016 og 2017 greb myndighederne ind og indførte nye regler om gældskvoter samt, hvor mange boliger en person har ret til at eje. Prisudviklingen faldt dramatisk og er nu på et mere normaliseret niveau på ca. 2-5 procent. Markedet er meget sundere i dag, end det var for et par år siden.

Kommentaren har været bragt på finans.dk

Kina

Fem grunde til at investere i vækstmarkederne nu

Vekstmarkedene tilbyr spennende investeringsmuligheter som åpner for god langsiktig avkastning. Her ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Kina

Aktive valg gav fondene medvind i et svært kvartal

Både de udviklede markeder og vækstmarkederne oplevede fald de forgangne tre måneder, men fire ud ...

SKAGEN Kon-Tiki: Kinesisk drama giver gode muligheder

Mange investorer har allerede pakket kufferten og fundet andre steder at investere, for i medierne ...

Vækstmarkederne byder på værdiskabelse i højt tempo

De nye markeder er spændende territorium for investorer med is i maven og mod på et dramatisk ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up