Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

SKAGENs forvaltere er godt forberedte på det amerikanske valg

2016 har været et år med store begivenheder. Briternes Brexit-afstemning og republikanernes nominering af Donald Trump som præsidentkandidat, står som de to største overraskelser. De globale aktiemarkeder reagerede spontant oven på Brexit-afstemningen, og sendte kurserne på en del af selskaberne i SKAGENs porteføljer på en kortvarig nedtur. Aktiefonden SKAGEN Globals forvalterteam udnyttede blandt andet kursfaldet til at købe yderligere op i selskaber, som de har stor tiltro til.

Udnytter forkerte prisfastsættelser

- Når snakken falder på valget i USA, er der ingen tvivl om, at man fra et markedsperspektiv på sin vis ved, hvad man får med Clinton. Trump anses mere som et wildcard. Hvis Trump vinder valget, vil det uden tvivl skabe usikkerhed. Markedet bryder sig ikke om usikkerhed, og det vil skabe volatilitet – mest sandsynligt med kursfald. Når det kommer til, hvordan vi positionerer os, så forsøger vi ikke at tjene på en begivenhed, hvor vi ikke har en fordel ved at analysere udfaldet. Derimod forsøger vi at sørge for, at porteføljen er sammensat, således at vi ikke er overeksponeret mod et specielt udfald. Men selvfølgelig, hvis Trump vinder, så ved vi, at markedet har en tendens til at overreagere, og så er vi klar til at udnytte de forkerte prisfastsættelser, som vil opstå, præcis som vi gjorde det efter Brexit-afstemningen, forklarer porteføljeforvalter i SKAGEN Global Søren Milo Christensen i kvartalsopdateringen.

Eksport til USA

- Hvor robust er porteføljen i SKAGEN Kon-Tiki før valget i USA?

- Det har vi tænkt på. Den største risiko er hos selskaber, som eksporterer til USA og som har amerikanske konkurrenter, der producerer deres produkter lokalt i USA. Vores største position, Hyundai, producerer 70 procent af deres biler som sælges på det amerikanske marked i USA. Samsung har ingen konkurrenter, som producerer deres produkter i USA. De fremstiller hukommelseskort i USA, men det er for at eksportere til det asiatiske marked. I vores portefølje er der nogle selskaber, der er delvis eksponeret, men det er begrænset. ABB har fx 23.000 personer ansat i USA, så du kan argumentere for, at det delvis er et amerikansk selskab, siger porteføljeforvalter Knut Harald Nilsson i SKAGEN Kon-Tiki i kvartalsopdateringen.

Vil du vide mere om investering i aktie- og obligationsfonde? Så hjælper vi dig gerne.

Læs også

Amerikansk valgfeber prægede september

Invester i fonde

USA

Indblik: Sådan ser SKAGEN på valget i USA

De, der håbede på et hurtigt resultat af valget i USA, har flere skuffelser i vente, for der går en ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om USA

Investeringsdirektøren: Muligheder i de udfordrede vækstmarkeder

De globale aktiemarkeder fortsatte deres kurs i tredje kvartal og leverede tilfredsstillende afkast ...

USA udbyggede forspringet i august måned

De udviklede markeder, med USA i spidsen, havde generelt en stærk måned med gode afkast. Til ...

Trumps forslag til regnskabsaflæggelse er positivt for langsigtede investorer

Trumps forslag om at afskaffe kravene omkring selskabernes kvartalsrapportering har modtaget meget ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up