Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

3 min læsetid

USA satte sit præg på oktober måned

Slutspurten om, hvem der skal være USA's 45. præsident lagde en dæmper på fondenes afkast i oktober måned. Alligevel havde SKAGEN Kon-Tiki en god måned, hvor dem slog sit indeks, imens de øvrige aktiefonde sluttede måneden lidt efter deres indeks.I år ligger aktiefondene SKAGEN Focus, SKAGEN m2 og SKAGEN Vekst et godt stykke foran deres indeks, men SKAGEN Kon-Tiki og SKAGEN Global er efter indeks.



God udvikling i de nye markeder

SKAGEN Kon-Tiki havde en god måned, hvilket bl.a. skyldtes en væsentlig bedre udvikling i de nye markeder sammenlignet med de udviklede markeder. SKAGEN Kon-Tiki steg med 2,8 procent og slog sit indeks med 0,3 procentpoint.

Det brasilianske aktiemarked er steget med 47 procent i lokal valuta i år efter at være faldet kraftigt sidste år. SKAGEN Kon-Tiki har ca. 6 procent af porteføljen investeret i brasilianske selskaber. En af dem er logistikvirksomheden Rumo, som har en dominerende position indenfor transport af jordbrugsprodukter fra Brasiliens landområder til havnebyerne.

Et andet brasiliansk selskab er konglomerat Cosan, der har været en af de bedste bidragsydere i SKAGEN Kon-Tiki i år. Selskabet topper også listen i oktober. Virksomheden solgte ejendomsdivisionen fra til en god pris og forsætter med at forenkle driften.

- Som global investor, mener vi, at det fortsat er muligt at finde undervurderede selskaber i Brasilien. Der er en øget optimisme om at præsident Michel Temer kan genvide investorernes tillid og dermed genoprette den økonomiske vækst. Landet arbejder sig ud af recessionen, den politiske krise og en tilhørende korruptionsskandale, siger Cathrine Gether, porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki.

God fortjeneste på Samsung

SKAGENs tre største aktiefonde, SKAGEN Kon-Tiki, SKAGEN Global og SKAGEN Vekst, har alle investeret i den sydkoreanske elektronikgigant Samsung Electronics. I løbet af oktober tilbagekaldte selskabet sin mobiltelefon Samsung Galaxy Note 7 efter alvorlige problemer med mobiltelefonens batteri.

Trods det store kursfald efter tilbagekaldelsen har Samsung været en af de bedste bidragsydere i aktiefondene i år. Porteføljeforvalterne ser forsat potentiale i aktien. Ikke mindst på grund af lanceringen af den nye Galaxy 8-model i begyndelsen af 2017.

Amerikanske selskaber i top

For både SKAGEN Global og SKAGEN Focus har de amerikanske investeringer givet et godt afkast i oktober. I SKAGEN Global var det igen AIG og Citigroup, der toppede listen sammen med Microsoft. Den amerikanske softwaregigant er godt positioneret og cloud-tjenesterne oplever en stærk vækst.

Grundet øgede marginer, god udlånsvækst og omkostningskontrol leverede den amerikanske bank Citizens Financial Group gode resultater for tredje kvartal. Banken ligger i top hos SKAGEN Focus sammen med den amerikanske finansgigant AIG.
I SKAGEN Vekst var det bl.a. Norsk Hydro, der bidrog mest til afkastet. I ejendomsfonden SKAGEN m2 finder vi den indiske ejendomsudvikler Oberoi Realty blandt de bedste virksomheder i oktober.

God måned for obligationsfondene

Markedet for obligationer var stort set uforandret i oktober. Det var gode nyheder for SKAGEN Tellus og SKAGEN Credit. Hidtil i år er SKAGEN Tellus fortsat efter sit indeks, hvorimod de øvrige obligationsfonde ligger godt foran.

Du kan læse mere om udviklingen i fondene i statusrapporterne.

USA

Indblik: Sådan ser SKAGEN på valget i USA

De, der håbede på et hurtigt resultat af valget i USA, har flere skuffelser i vente, for der går en ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om USA

Investeringsdirektøren: Muligheder i de udfordrede vækstmarkeder

De globale aktiemarkeder fortsatte deres kurs i tredje kvartal og leverede tilfredsstillende afkast ...

USA udbyggede forspringet i august måned

De udviklede markeder, med USA i spidsen, havde generelt en stærk måned med gode afkast. Til ...

Trumps forslag til regnskabsaflæggelse er positivt for langsigtede investorer

Trumps forslag om at afskaffe kravene omkring selskabernes kvartalsrapportering har modtaget meget ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up