Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Moderate kursfald efter Brexit

24. juni 2016

På dagen efter briternes nej har markederne været præget af store udsving. Finansavisernes forsider har været farvet gule med "breaking news" og dommedagsprofetier, der drager paralleller til finanskrisen i 2008. Men hvor meget har det ind til videre påvirket de globale markeder og fondene i SKAGEN?

"Her sidst på eftermiddagen ser den værste panik ud til at være overstået. Kigger vi nærmere på SKAGENs globale aktiefonde, er de faldet med en til tre procent, mens vores obligationsfonde er nogenlunde uforandret, siger Søren Risager Rasmussen, der er kundechef i Danmark.

God spredning i globale aktier

Det er ikke første gang, at panikken har spredt sig, hvorefter tingene har rettet sig. I øjeblikket spiller følelserne ind, og en stor del af udviklingen skyldes psykologi og usikkerhed. Desuden giver SKAGENs globale tilgang en god risikospredning.

"SKAGENs fonde er globale, hvilket betyder at, de store fald på markerne rundt om i verden bliver kompenseret i en vis grad af den faldende euro og dermed danske kroner. Investeringerne i japanske og amerikanske aktier nyder eksempelvis netop nu godt af styrket valutaer i de lande," siger Søren Risager Rasmussen.

Urolig sommer på markederne

Søren Risager forventer, at vi vil gå en urolig sommer i møde, hvor usikkerheden og nervøsiteten fortsat vil spille ind. Det vil kræve is i maven, men også skabe gode muligheder for den langsigtede investor. Generelt anbefaler han, at man bør holde hovedet koldt og ikke lade sig påvirke for meget af den kortsigtede udvikling.

Har du spørgsmål eller vil høre, hvordan du forholder dig i den kommende tid, er du velkommen til at kontakte en af SKAGEN Fondenes formuerådgivere på telefon 7010 4001.

Brexit

Godt forberedt til Brexit

Imens det britiske parlament fortsat er præget af kaotiske tilstande, og Brexit er blevet udsat, er ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Brexit

Theresa May gav en forsmag på Brexit

Da den britiske premiereminister Theresa May holdt sin tale "Global Britain" i forrige uge, ...

Brexit og vores aktiefonde

Det har været et krævende første halvår i de globale finansmarkeder.

Jagten på en sikker havn efter Brexit

Brexit har helt som forventet skabt stor turbulens på markederne, hvor internationale finansmedier ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up