Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Hård start på året i Kina

7. januar 2016

Hvad er det der sker i Kina?

Selvom den kinesiske regering har gjort meget for at berolige investorerne på de kinesiske børser, er aktiemarkedet faldet markant i de seneste uger. Efter en periode med stærkt stigende kurser i Kina punkterede ballonen, i noget der lignede panik, på den kinesiske børs i sensommeren 2015. Det ser ud til at bekymringen for Kinas udvikling fortsat tvinger kurserne ned her i starten af 2016. Regeringens beslutning om at devaluere den kinesiske valuta i denne måned har kun været med til at skabe endnu mere uro.

Hvordan påvirker det aktiemarkederne i resten af verdenen?

Kina er en global vækstmotor. Hvis cylinderen begynder at hakke, påvirker det udviklingen på alle markederne. Det er i høj grad psykologien, der spiller ind nu. Vi ser tydeligt aktierne svinge langt mere i pris end de ville gøre, hvis priserne slavisk fulgte udviklingen i selskabernes indtjening eller egenkapitaludvikling.

Hvordan bør jeg forholde mig som aktieinvestor?

Det er vigtigt ikke at tænke og handle kortsigtet lige nu. Udvikling i USA er fortsat positiv og Europa er stadig på vej op. Sammenholder du det med den faldende arbejdsløshed, lånevillige banker og en generel større forbrugertillid ligner det umiddelbart ikke konturerne til en ny finanskrise. Er du langsigtet i dine investeringer, bør du derfor slå koldt vand i blodet lige nu.

Hvad betyder udviklingen for SKAGENs aktiefonde?

Vores investeringsfilosofi er værdibaseret og langsigtet. Vi arbejder ikke ud fra et mål om at time markedet, men tror på, at det kan betale sig at købe aktier, der er attraktivt prisfastsat, og som har potentialet til at blive en god investering på længere sigt. Når der sker korrektioner, som dem vi oplever lige nu, skaber det samtidigt nye muligheder. Kursfald er aktier på udsalg. Det kan vi godt lide som værdibaseret investor.

Hvis du ønsker en drøftelse, så tag kontakt til SKAGENs rådgivere på telefon 70 10 40 01 eller e-mail kundeservice@skagenfondene.dk

Kina

Fem grunde til at investere i vækstmarkederne nu

Vekstmarkedene tilbyr spennende investeringsmuligheter som åpner for god langsiktig avkastning. Her ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om Kina

Aktive valg gav fondene medvind i et svært kvartal

Både de udviklede markeder og vækstmarkederne oplevede fald de forgangne tre måneder, men fire ud ...

SKAGEN Kon-Tiki: Kinesisk drama giver gode muligheder

Mange investorer har allerede pakket kufferten og fundet andre steder at investere, for i medierne ...

Vækstmarkederne byder på værdiskabelse i højt tempo

De nye markeder er spændende territorium for investorer med is i maven og mod på et dramatisk ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up