Gå til hovedindhold
Vores fonde chevron_right
Invester i fonde chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt os chevron_right
Nyheder chevron_right

Indholdet på denne side er markedsføring

2 min læsetid

Markedet afventer den amerikanske rentestigning

Den amerikanske centralbank Federal Reserve har længe signaleret, at en rentestigning er på vej. Men hvilke konsekvenser vil en rentestigning medføre? Tidligere har konsekvensen været, at det amerikanske aktiemarked og dollaren blev svækket i takt med at renten steg. Det er dog ikke givet, at det bliver konsekvensen denne gang. Det handler nemlig om forventninger. Hele ni ud af ti økonomer forventer nu, at Fed øger den styrende rente, hvilket er betragtelig højere end for bare seks måneder siden, viser en undersøgelse udført af Bloomberg News.

Som sagt drejer det sig om forventninger. Den europæiske centralbank øgede sit stimulansprogram og nedsatte renterne yderligt i forrige uge. Efterfølgende blev euroen styrket samtidig med at aktiekurserne faldt som et resultat af, at skuffede investorer måtte matche virkeligheden med deres forventninger forud for rentemødet. Ligeledes har der været store forventninger forbundet til OPEC-mødet i begyndelsen af december. Uanset udfaldet af rentemødet i Fed den 16. december vil indgangen til 2016 blive interessant.

Forskellige scenarier med selskaberne i fokus

SKAGEN mener, at det er selskaberne og deres underliggende resultater som tæller mest i længden. I det korte løb derimod kan fondene påvirkes af udsving i markederne. Pusterummet i november fik forskellige konsekvenser for SKAGENs fonde. De to store aktiefonde SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki leverede bedre afkast end sine respektive referenceindeks.

I SKAGEN Global var bedste bidragsyder madvareproducenten Tyson Foods i USA. Selskabet leverede gode tal for tredje kvartal og marginerne er i bedring. I SKAGEN Kon-Tiki var bedste bidragsyder den indiske bilproducent Mahindra & Mahindra. Selskabet viser endelig tegn til at faldet i antal solgte biler stopper op.

USA

Indblik: Sådan ser SKAGEN på valget i USA

De, der håbede på et hurtigt resultat af valget i USA, har flere skuffelser i vente, for der går en ... Læs artiklen nu arrow_right_alt

Mere om USA

Investeringsdirektøren: Muligheder i de udfordrede vækstmarkeder

De globale aktiemarkeder fortsatte deres kurs i tredje kvartal og leverede tilfredsstillende afkast ...

USA udbyggede forspringet i august måned

De udviklede markeder, med USA i spidsen, havde generelt en stærk måned med gode afkast. Til ...

Trumps forslag til regnskabsaflæggelse er positivt for langsigtede investorer

Trumps forslag om at afskaffe kravene omkring selskabernes kvartalsrapportering har modtaget meget ...

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Andre faktorer, blandt andet markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko samt omkostninger, kan påvirke fremtidigt afkast. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Der er risici tilknyttet investeringer i fonde på grund af markedsbevægelser, valutaudvikling, renteudvikling, konjunkturer, samt branche- og selskabsspecifikke forhold. Fondene er denomineret i norske kroner (NOK). Afkast kan stige eller falde som følge af valutaudsving. Før du investerer, anbefaler vi, at du sætter dig ind i fondenes nøgleinformation, prospekter og omkostninger. Du finder nærmere info på www.skagenfondene.dk
Storebrand Asset Management er ejer af SKAGEN-fondene, som efter aftale forvaltes af SKAGENs fondsforvaltere.

Få de seneste nyheder, artikler og invitationer

Ved at tilmelde dig samtykker du til at SKAGEN registrerer din mailadresse til dette formål. Du kan til enhver tid afmelde dig, ved at bruge linket i de e-mails, du modtager. Du kan få mere information i SKAGENs personvernpolicy.

keyboard_arrow_up